Triple podi al campionat d’Europa de ciclisme en pista

2 minuts de lectura
Bulgària ha acollit la gran cita europea del velòdrom amb resultats molt destacats per als esportistes del nostre país.

La Unió Europea de Ciclisme (UEC) ha portat a Plovdiv els campionats d’Europa més complexos dels darrers anys. Amb el calendari modificat en un any d’ajornada cita olímpica, els europeus han comptat amb la participació de ciclistes procedents de 22 països diferents i han sigut l’escenari d’un bon espectacle sobre les dues rodes sense motor. Oportunitat per a alguns i cita deslluïda per a altres, el cert és que només 6 dels 22 campions de l’any passat s’han presentat a la competició, que ha comptat amb les absències en bloc de tres de les grans potències continentals del ciclisme en pista: França, Països Baixos i Dinamarca.

Al context d’incertesa s’hi ha sumat la baixa per coronavirus de l’home que estava cridat a brillar com ningú després d’explotar definitivament com a estrella del ciclisme en carretera. Filippo Ganna s’ha hagut de quedar a casa i tot plegat ha derivat en un campionat amb menys interès mediàtic però amb una competència ferotge per endur-se els títols. Qui ha aprofitat com ningú el context i ha fet valer un bon estat de forma després de debutar a l’UCI World Tour amb el Movistar ha estat Sebastián Mora. El castellonenc s’ha proclamat bicampió d’Europa replicant d’aquesta manera l’èxit assolit per primera vegada el 2015 i que l’ha convertit en un dels habituals dels podis d’europeus i mundials en el darrer lustre.

Aquest 2020 Mora ja havia sumat dues medalles al campionat del món (plata en puntuació, bronze en scratch) i ha fet valer el seu favoritisme per endur-se la medalla d’or en puntuació (amb una bona exhibició) i també en madison fent parella amb l’inseparable Albert Torres. El menorquí s’ha hagut de conformar amb la sisena plaça a l’Òmnium, la modalitat on havia dominat el 2016 i 2017 la competició, però continua sent un gran candidat a podi per als Jocs Olímpics de Tòquio si s’acaben disputant l’estiu vinent.

Helena Casa torna al podi

Als èxits de Mora i Torres s’hi suma en aquest cas una nova medalla internacional d’Helena Casas. La corredora de Vila-seca s’ha enfilat al podi del Keirin després d’una gran competició deixant enrere a ciclistes del palmarès d’Shmeleva o Krupeckaité i amb un celebrat bronze a la final. És la segona vegada que Casas puja al podi d’un europeu després de ser plata el 2016 en velocitat per equips fent parella amb la basca Tania Calvo. Casas també ha disputat la final dels 500 metres, en què ha acabat en cinquena posició.

Helena Casas, medallista de bronze de keirin en ciclisme en pista
Helena Casas, medallista de bronze de keirin en ciclisme en pista

La catalana ha destacat l’èxit de Plovdiv:

“Estic molt contenta amb el resultat. Han sigut uns mesos de feina en circumstàncies estranyes i que han anat canviant i m’he adaptat força bé. Venia amb bones sensacions, però sense referències clares i amb manca de competició. He sabut llegir bé les curses, m’he sentit forta i estic molt satisfeta d’haver assolit aquesta medalla de bronze”.

Sens dubte, tres medalles merescudes més enllà del context i que aporten il·lusió després d’un curs de calendari molt irregular per als ciclistes del velòdrom.