Allà començarà un recorregut de 3.497 km que recorrerà Itàlia de sud a nord durant tres setmanes, finalitzant el diumenge 25 d’octubre amb una etapa contrarellotge a Milà. 21 etapes marcades per la presència de molts dies amb llargs quilometratges i en les que podrem veure fins a tres jornades contra el cronòmetre, recorreguts muntanyosos als Alps o als Apenins o bé dies completament plans. Hem fet una selecció de les cinc etapes que no et pots perdre. Alerta, potser més que mai, amb els clàssics canvis de recorreguts a Itàlia especialment en jornades d’alta muntanya. El Giro d’Itàlia 2020 ja és aquí.
Dimecres 7 d’octubre. 5a etapa: Mileto-Camigliatello Silano (225 km)
Dos dies després d’haver afrontat la primera etapa exigent, pujant a la falda del volcà Etna, els ciclistes recorreran els primers quilòmetres continentals a la punta de la bota d’Itàlia, a la regió de Calàbria. Serà una etapa llarga, de 225 km amb dos ports de tercera a la meitat del recorregut i un port de primera categoria (Valico di Montescuro) que tot i no ser excessivament dur sí que és llarg, amb 24,2 km. Qui s’arrisqui a atacar compta amb onze quilòmetres de baixada favorables per arribar a la meta amb avantatge.
Diumenge 11 d’octubre. 9a etapa: San Salvo-Roccaraso (209 km)
Els Apenins tindran protagonisme amb aquesta etapa que compta amb 4.000 km de desnivell i més de 200 km de recorregut. Un port inicial de primera i dos posteriors de segona categoria deixaran pas a l’ascens final a Roccaraso una pujada de 9,6 km amb un tram final exigent que pot fer algunes diferències a la classificació general.
Diumenge 18 d’octubre. 15a etapa: Base Aerea Rivolto-Piancavallo (185 km)
Abans de començar el seu periple per les carreteres alpines, el Giro d’Itàlia 2020 tindrà ja una jornada important de muntanya en aquesta etapa que acabarà a Piancavallo. Després de tres ports de segona categoria, es tracta d’una ascensió final de 14,5 km amb una part inicial particularment dura, amb 6 km d’un desnivell mitjà del 9,4%.
Dijous 22 d’octubre. 18a etapa: Pinzolo-Laghi di Cancano (207 km)
Abans d’aquesta 18a etapa, els ciclistes hauran tingut ja una exigent jornada alpina amb quatre ascensions i final a Madonna di Campiglio que no hem inclòs per intentar espaiar les jornades destacades. En qualsevol cas, els corredors iniciaran amb el cansament acumulat del dia anterior una 18a etapa duríssima, amb quatre ports de muntanya i marcada per l’ascensió al cèlebre Passo dello Stelvio, 24,7 km de pujada dura i constant que acaben a 2.758 metres, una alçada que a finals d’octubre fa por. Després de la baixada encara quedarà un darrer port de muntanya, l’ascens a Laghi di Cancano, una pujada visualment molt atractiva per les seves múltiples corbes de ferradura.
Dissabte 24 d’octubre. 20a etapa: Alba-Sestriere (198 km)
Esforç fins al final amb una penúltima etapa que podríem dir que és l’etapa reina del Giro d’Itàlia 2020. Novament molt dura, torna a vorejar el cel amb la primera pujada del dia al Colle d’Agnello, situat a 2.744 metres d’alçada. Al seu cim, els ciclistes entraran en territori francès per fer la baixada i iniciar acte seguit l’ascens al mític Col d’Izoard, famós pel seu aspecte lunar. El Montgènevre, de segona categoria, i l’ascensió final a l’estació d’esquí de Sestriere, de primera categoria i ja altre cop a Itàlia, posaran fi a una etapa que segurament dictarà sentència, sempre i quan els 15,7 km contrarellotge de l’endemà a Milà no diguin el contrari.