La sortida de La Purito 2018. Foto: joaquimrodriguez.com

En el nom del Purito

2 minuts de lectura
Tot està preparat a Andorra per una edició més, la que fa cinc, de ‘La Purito’. Així és com es diu la marxa cicloturista que té com a organitzador, reclam i fins i tot motiu de bateig nominal a Joaquim Rodríguez. Un cop penjada la bicicleta de competir, podríem dir, el nom de Purito ha esdevingut una marca d’èxit. I aquest diumenge, dia 4, se’n tindrà una nova demostració.

A Joaquim Rodríguez li van posar un sobrenom que, amb el temps, esdevindria una marca. Vés a saber qui li va voler fer una broma amb aquest ‘Purito’ que dóna nom a la marxa cicloturista més important de l’any a Andorra. Prop de 3.000 ciclistes en prendran part, atrets per la bona fama de la seva organització, per l’expectant traçat ple de pujades costerudes que propicia l’entorn andorrà i fidels a una cita que el de Parets del Vallès, un cop afincat a Andorra, va idear com a reclam. Venia a ser com si el ciclista digués als seus aficionats ‘veniu i pugeu amb mi i entendreu per què les pujades no em fan cap por’. I tal dit, tal fet. Són molts al·licients per un món d’autèntica passió i devoció com el cicloturista. Tot sigui en el nom del Purito.

El recorregut de la marxa de 145 Km

El recorregut

La Purito és un autèntic trenca-cames que, de fet, ha arribat a inspirar el traçat d’una etapa andorrana de la mateixa Vuelta de tant ben trobada com està la concatenació de pujades, fins a sis, en 145 quilòmetres. És una autèntica aventura que enllaça alguns dels ports més coneguts del Principat i ve a ser un tastet del que donen de sí les muntanyes andorranes. Enllaça, sortint de Sant Julià de Lòria, els ascensos sense pausa a Beixalís, Ordino i la Rabassa, de primera categoria, l’ascensió estrella al Coll de la Gallina de categoria especial i un remat final, amb les poques cames que queden, a la Comella, de segona i als Cortals d’Encamp, de primera categoria i acabant per sobre dels 2.000 metres. Amb raó els participants guarden el diploma amb zel i orgull, si l’acaben.

A l’edició d’aquest any de la marxa, el convidat estrella que la farà i patirà serà Perico Delgado, conegut per haver guanyat el Tour i ser el comentarista etern del ciclisme a la televisió pública espanyola. El propi Purito no faltarà a la cita, ja que es manté actiu sortint a entrenar per les muntanyes de les que la seva marxa fa proselitisme.
A la Purito hi participaran 2.800 ciclistes tot i que hi ha una llista d’espera d’inscrits que supera el miler. Molts repeteixen, atrets per tot un cap de setmana ha que La Purito és molt més que una marxa. El bríffing de dissabte amb village, el còmic Javi Sancho i actuacions en directe és tot un espectacle i també en clau formativa hi ha La Purito Kids.