El Massi-Tactic, durant la seva presentació

Catalunya comptarà amb un equip ciclista al màxim nivell internacional

2 minuts de lectura
Aquest divendres Bescanó ha acollit la presentació oficial de l’equip català de ciclisme de carretera que més lluny arribarà aquest 2019

El Club Ciclista Baix Ter impulsa el primer equip català femení que competirà a la UCI Women’s Team, la màxima categoria del ciclisme en ruta a nivell mundial. L’entitat de Torroella de Montgrí ha apostat fort pel Massi-Tactic, un equip que comptarà amb 11 corredores d’arreu de l’estat espanyol i que ampliarà el seu calendari en curses de l’UCI WorldTour i del calendari UCI femení al costat de les proves de la Copa d’Espanya i de la copa catalana que ja havia dut a terme durant el 2018.

Sergi Güell, president del CC Baix Ter, ha mostrat la seva satisfacció pel pas endavant fet realitat: “estem molt orgullosos, som l’únic equip UCI de Catalunya en totes les modalitats de ciclisme. L’any passat vam participar a la Setmana Ciclista Valenciana i a la Durango-Durango i vam veure que havíem de fer un pas endavant, portem 10 mesos treballant per fer-ho realitat“.

Cinc corredores catalanes, una valenciana i una mallorquina formaran la columna vertebral d’un equip marcat per la joventut de la majoria de les seves integrants. Dos d’elles, Mireia Benito i Marina Isan, provenen de la mateixa estructura, del Catema-Baix Ter de la temporada passada. Benito, que és campiona de Catalunya en ruta, va explicar que des de l’entitat li parlaven “d’un projecte que serà molt gran i engrescador. No ha estat fàcil, hi ha hagut una gran inversió de temps, tenim una il·lusió infinita. L’aposta pel ciclisme i l’esport femení no és fàcil en aquesta societat“. La resta de ciclistes de casa nostra que formaran part del Massi-Tactic seran Teresa Ripoll, Elisabet Escursell, Elisabet Llabrés, Cristina Aznar i Noemí Ferré.

Les onze corredores del Massi-Tactic 2019 durant la presentació / Secretaria General de l’Esport

Per competir a les curses de la categoria elit de la UCI WorldTour s’ha d’estar classificat entre els 15 millors del rànquing o comptar amb invitacions extres. En ser un equip novell, les gironines encara han d’estrenar el caseller de punts del rànquing, però tenen opcions molt altes d’anar convidades a les dues proves que tindran lloc en terreny estatal: al maig, a l’Emakumeen Euskal Bira, de Biscaia, i al setembre, a la Madrid Challenge by La Vuelta.

Durant la resta de la temporada –de febrer a setembre- seran presents en curses que integren el Calendari UCI Femení, com la Volta a la Comunitat Valenciana –el debut, el 10 de febrer-, la Setmana Ciclista Valenciana, la Durango-Durango Emakumeen Saria, la Vuelta a Burgos i la Klasikoa de Donosti. A més, no deixaran de banda les proves de la Copa d’Espanya (Eibar, Almeria, Noja, Dos Hermanas, Balmaseda, Burgos i Estella) i de la Copa Catalana, sumant en totes les competicions una vintena de participacions.

El CC Baix Ter, el planter del ciclisme femení

El Baix Ter, fundat el 1990, va crear el seu primer equip femení ara fa vuit anys per donar projecció a tres noies de l’entitat que deixaven l’etapa de formació. Aquesta iniciativa va tenir molt bona acollida i la temporada passada comptaven amb 23 ciclistes catalanes, balears i aragoneses. Tot i la creació de l’equip UCI, el club empordanès seguirà apostant pel creixement del planter i comptarà amb un segon equip amateur que participarà en proves territorials. Dins de l’estructura actual, el Baix Ter compta amb un centenar de corredors i corredores, el 70% dels quals, menors de 18 anys. Al darrere, compten amb el suport de 230 socis que participen activament durant l’any en les diferents activitats que s’organitzen.