La Copa del Món de La Seu posa punt final a la temporada de piragüisme en aigües braves

2 minuts de lectura

El Parc Olímpic del Segre de La Seu d’Urgell acull del 2 al 4 de setembre, les proves finals del circuit de la Copa del Món de Canoe Eslàlom i Eslàlom Extrem. Durant la temporada es fan cinc copes del Món i la darrera del curs – la finalíssima de la Copa del Món en què es reparteixen el doble de punts que habitualment- se celebra enguany a la capital de l’Alt Urgell. Aquest cap de setmana, per tant, hi haurà els guanyadors de la competició que allotja La Seu i els vencedors de la classificació general definitiva.

Hi participaran més de 220 palistes provinents de 35 països i hi haurà una nodrida representació local amb noms com Núria Vilarrubla, Miquel Travé, Laia Sorribes, l’andorrana Mònica Doria o la medallista olímpica Maialen Chourraut. A La Fosbury hem volgut parlar amb Meritxell Rodríguez, gerent del Parc Olímpic del Segre, aprofitant que fa 30 anys es van celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona, per valorar la importància de la final de la Copa del Món i la trajectòria de la instal·lació.

Rodríguez confessa que “per una ciutat de 12.000 habitants una Copa del Món té un impacte considerable perquè durant una setmana hi ha vora 700 persones aquí i l’ocupació hotelera frega el 100% i l’impacte en restauració i comerç local és important. El motiu que el Parc Olímpic del Segre segueixi aquí 30 anys més tard és aquest, continuar allotjant proves internacionals. No és fàcil perquè la competència amb ciutats com París, Londres, Praga, Cracòvia o Ljubljana és molt dura però seguim estant al circuit internacional que és el nostre objectiu“.

La Seu és un referent dins l’esport, fa 30 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona i la d’aquest any és la 20a Copa del Món que acull la capital de l’Alt Urgell, per tant, se celebren dues efemèrides: “es va lluitar perquè el piragüisme d’eslàlom entrés al programa olímpic i des d’aleshores i ha estat i volíem mantenir viva la instal·lació i ho hem aconseguit. Nosaltres mirem de portar una prova internacional cada any, hi ha anys que surt bé i d’altres no, però en 30 anys només en cinc diria que ens hem quedat sense un esdeveniment important com és un Campionat d’Europa, un Mundial o una Copa del Món”.

Imatge de portada: @RaftingParc