Camí a Río. Carles Castillejo guanya el Campionat d’Espanya de Marató i disputarà els Jocs Olímpics

El barceloní Carles Castillejo disputarà el proper mes d’agost la Marató dels Jocs Olímpics de Río 2016. Castillejo ha aconseguit el bitllet olímpic després de guanyar el Campionat d’Espanya, que ha tingut lloc aquest diumenge dins la Marató de Sevilla. El català ha aconseguit la classificació d’una manera brillant, acabant la Marató amb un temps de 2h11’28” i en segona posició, només superat pel vencedor de la cursa, el kenyà Cosmas Kiplimo Lagat, que amb 2h08’13” ha fet el rècord històric de la prova. Castillejo ha fet una cursa ascendent i en els últims quilòmetres ha anat superant a diversos corredors. Només un esplèndid Kiplimo Lagat se li ha resistit.

Marató Sevilla 4

D’aquesta manera, Castillejo ha superat la marca mínima que havia fixat la Real Federación Española de Atletismo (RFEA), 2h13’00”, i, per tant, disputarà a Río de Janeiro els seus quarts Jocs Olímpics després de participar ja a Atenes 2004 en els 5.000 m, córrer els 10.000 m a Pequín 2008 i debutar en la Marató als Jocs de Londres 2012. Per a Río, l’objectiu de Castillejo podria ser millorar la 24a posició aconseguida fa quatre anys.

Castillejo ocuparà així una de les tres places de l’equip espanyol a la Marató. Una d’elles ja estava reservada per l’atleta segovià Javier Guerra, classificat des del Mundial de l’any passat, mentre que la tercera plaça restant sembla que ha quedat també definida i que serà pel madrileny Jesús España. En la seva primera participació en una Marató, España ha aconseguit també la mínima exigida amb un temps de 2h11’57” i té tots els números per ser a Río sempre i quan no hi hagi algun altre atleta espanyol que faci un temps estratosfèric en el calendari de maratons d’aquesta primavera.

Marató Sevilla

En el Campionat d’Espanya, darrera de Jesús España ha completat el podi l’atleta canari José Carlos Hernández, amb 2h14’30”, i el català Jaume Leiva ha acabat en una meritòria quarta posició, amb un temps de 2h17’30”. El de Terrassa no podrà ser a Río però ha aconseguit acabar una marató després de tres anys en els quals diversos problemes físics li havien impedit fer-ho.

En la categoria femenina, hi ha hagut sorpresa i l’atleta càntabra Paula González ha aconseguit guanyar la Marató de Sevilla amb un temps de 2h31’18”. González ha guanyat, doncs, també el Campionat d’Espanya i superant la mínima fixada per la RFEA (2h33’00”) serà a Río el pròxim estiu. González, que corria per primera vegada una marató, ha aconseguit guanyar després que en els últims quilòmetres la kenyana Eunice Jeptoo, que havia liderat la cursa durant tota la prova, hagi tingut un defalliment pel qual fins i tot ha necessitat assistència mèdica després de creuar la meta.

La segona classificada ha estat la marroquina Kawtar Bolaid, amb una marca de 2h31’26” mentre que la tercera posició ha estat per la navarresa Estela Navascués, que ha tardat 2h32’49” en recórrer la prova i que, d’aquesta manera, ha aconseguit també la mínima necessària per ser als Jocs de Río aquest proper estiu.

Marató Sevilla 5

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!