Quim Fontané també brilla al Hurley Classic

2 minuts de lectura
El palista Quim Fontané es consolida com el gran dominador mundial del caiac després d’aconseguir un triplet triomfal al Hurley Classic, una de les proves més prestigioses del calendari internacional.

Guanyar a Hurley és un honor, no es pot aspirar a ser recordat entre els millors si en la teva carrera no guanyes aquesta prova, és el San Marino del kayak freestyle“. L’alegria de Quim Fontané està més que justificada després de completar una magnífica actuació a les onades del riu Tàmesis londinenc, en una espai marcat per la presència de tres comportes que generen uns corrents d’aigua idíl·lics per a la pràctica d’aquest esport.

Fontané Hurley Classic 3

Després de proclamar-se campió del món a l’Argentina al tram final de l’any passat i amb tres títols de campió d’Europa al seu palmarès, Fontané es presentava a la cita com un dels grans favorits a la victòria malgrat partir amb un desavantatge evident respecte bona part dels seus rivals: “Sabia que els locals em posarien contra les cordes, és una onada que vol hores, i jo només en tenia 24!“. Un sol dia de preparació abans d’afrontar la competició més important del món fora del calendari de l’ICF, una de les que presenta més dificultats tècniques i convertida en una cita de culte per als amants del caiac, i en un lloc clàssic d’entrenament per a alguns dels rivals de Fontané que també ocupen plaça al top 10 mundial.

Quim Fontané va guanyar la prova de KayakCross i de Freestyle

Malgrat tot, el palista del Club Piragüisme SaltTer va completar una autèntica exhibició, imposant-se primer en la prova de KayakCross i anant de menys a més a la prova reina, el freestyle. Amb Sebastien Devred (medallista de bronze al mundial) com a principal escull per assolir el triomf, Quim Fontané va completar una bona actuació a les rondes preliminars i va brillar com ningú a la súper final: 45 segons útils per intentar assolir el màxim de trucs possibles amb el caiac davant unes onades que no donen treva: “em va costar trobar el ritme, es tracta d’un spot molt complicat i exigent, al més mínim error i surts de la onada. A més remuntar dins els 45 segons és pràcticament impossible, no admet errors”.

Podeu veure l’actuació del gironí a la final en el següent vídeo:

El millor palista del món

L’actuació triomfal al Hurley Classic encara va tenir un altre punt d’interès per al català. A la prova anglesa va rebre el guardó com a “millor palista internacional de l’any” després d’un 2017 amb diversos èxits al llarg de la temporada. D’aquesta manera Fontané es consolida com una de les grans estrelles d’aquest esport i es perfila, de nou, com el gran favorit a guanyar el campionat d’Europa d’enguany. Assolit el gran triomf que li mancava en el seu palmarès, Fontané lluitarà en els propers anys per mantenir-se al màxim nivell i ampliar el seu botí de victòries arreu del món.

 Vídeo en càmera lenta d’una de les accions de Quim Fontané al Hurley Classic:

@hurleyclassic was a blast! Super happy to hang out with many friends @nourianewman @bartoszczauderna @david8mcclure @flowfree_lowri @boatybecca84 @jibbo93 @thedougcooper and many more. Also stoked to have finally made it amongst the very select group of people (excluding @alanwardkayak) who can claim the Hurley Classic Title. Also huge thank you to @tvfreestylers for the International Paddler of the Year Award! Can’t wait to see what you guys come up with for the next edition! Thanks to @dewerstone for the clip! 👌🏻🔥 . . . . #kokatat #intothewater @kokatatusa @lisakincaid #guiguiprod #wernerpaddles @wernerpaddles #sporthg @sport_hg @jordi_sporthg #liquidlogickayaks @shanebenedict2 @predator_water_air @davyosull #dewerstone #bewolfish @bewolfish

A post shared by Quim Fontané Masó (@quimfontane) on