Tiffany Keep, de l’Àfrica a Tòquio?

1 minut de lectura
Ahir ja avisàvem que la competició dels Jocs Africans de Rabat ja estava en ple funcionament, després de la cerimònia d’inauguració de dilluns. Aquest dimecres ja trobem l’eclosió de la primera promesa en forma d’estrella, després de la victòria de Keep al cross-country femení.

És de Sudàfrica i nascuda al 15 d’octubre del 2000. Tot just fa un mes es proclamava campiona nacional de Sudàfrica sub23, demostrant que la seva progressió està sent completament meteòrica.

Als Jocs Africans, ha aconseguit la medalla d’or després d’imposar-se  en els 35 quilòmetres – dividit en 7 voltes a un circuit circuit de 5 quilòmetres amb un temps d’1:19:15. Gairebé un minut més ràpida que la segona classificada.

Keep durant el Campionat Nacional BTT sub23 – @TiffanyKeep

Després de la seva victòria al Marroc, no ens hauria d’estranyaar que el seu nom comencés a sonar amb més força de cara als propers Jocs Olímpics de Tòquio on, això sí, la competència serà molt més potent.

En tot cas, té un gran futur per davant al món de la bicicleta de muntanya.

Primera medalla d’or de Sudàfrica

La de Tiffany Keep també ha estat la primera medalla d’or als Jocs Africans per el combinat de Sudàfrica, a priori, una de les grans favorites a estar al capdamunt del medaller quan arribi el final de competició a finals d’aquest mes d’agost.

El país africà, de moment, havia aconseguit sumar dues medalles de plata. Amb l’or de Keep escala força posicions al medaller, mentre espera fer el gran salt amb l’arribada de les finals a la competició de natació on és la gran favorita.

Illa Maurici, plata i bronze

La petita illa africana, principalment coneguda com a destí paradisíac de vacances, amb les seves platges espectaculars i el seu clima tropical, és tota una potència en el món de la BTT. O com a mínim dins del continent africà.

Maurici és famosa per una de les seves competicions de BTT – .beachcomber-events.com

Així doncs, després de Tiffany Keep, a la classificació final de la competició hi trobem a Aurelie Marie Halbwachs (amb un temps de 1:20:03) i Kim le Court (1:22:52). Les dues de la República de Maurici que, si bé és molt petit en territori, és el segon país d’Àfrica en PIB per càpita, just després de les illes Seychelles.