Barcelona 02/02/2019. Palau d'esport Vall d'Hebron. Combats de Boxa "Irreductibles". Foto: Miguel López Mallach per Fosbury.cat

Juli Giner es queda sense cinturó europeu

2 minuts de lectura
El Pavelló de la Vall d’Hebron va acollir dissabte una gran vetllada de boxa

El francès Samir Ziani s’ha proclamat campió d’Europa de pes súper ploma després de vèncer Juli Giner en un combat multitudinari a Barcelona. El púgil català arribava a la cita amb confiança plena en les seves opcions de victòria però Ziani va ser molt ambiciós al ring, anant a l’ofensiva en tot moment i establint un intercanvi de cops constant que va acabar desgastant la resistència de Giner. De fet, malgrat l’absoluta igualtat en els primers sis assalts del combat, en el setè les forces de “The Rock” es van acabar i va acabar abandonant.

Ziani es protegeix d’un cop de Juli Giner “The Rock” / Miguel López Mallach

Els cops en la distància curta, sens dubte, van afavorir un incontenible Ziani que va celebrar el títol de valent. Giner, de la seva banda, va saber entendre els senyals del cos i va saber parar a temps malgrat endur-se una derrota dura cap a casa i davant la seva afició. Dos ritmes de combat molt diferents que van penalitzar en excés la solvència de Giner, ja veterà amb 35 anys i que es queda sense opció de tornar a endur-se un cinturó que va alçar el 2015 com a campió continental de la seva categoria.

El francès Samir Ziani, nou campió d’Europa EBU en súper ploma / Miguel López Mallach

Ovació del públic al català després d’anunciar que plegava veles al ring, en part per haver ofert resistència a la voracitat del francès i també, és clar, pel seu palmarès que l’ha portat a ser un dels millors boxejadors catalans d’aquest segle XXI.

Els combats previs

La vetllada de boxa organitzada per Gimnàs Gallego Prada (en la seva condició de promotors) va comptar amb més combats. Probablement el més emocionant de tots va ser el duel entre Iván Tomás i Franky Urquiaga, amb el títol estatal en joc que va acabar desert després d’un combat nul que els reforça els dos i que requerirà d’una rèplica d’aquí a poc temps per decidir el guanyador. Tots dos, doncs, es mantenen com a aspirants a l’espera d’un nou combat.

Moussa Gholam i Alex Rat van oferir un combat desigual a la Vall d’Hebron / Miguel López Mallach

També és destacable la victòria de Moussa Gholam, un boxejador jove que jugava a casa enrolat amb el Gallego Prada i que va exhibir-se davant el romanès Alex Rat per endur-se amb claredat el cinturó del Youth WBC del pes Súper Ploma, una categoria Sub 23 que cada cop té més rellevància en el món de la boxa.