Controvertides derrotes de Sandor Martín i Moussa Gholam lluny de casa

2 minuts de lectura

Aquest cap de setmana dos dels millors púgils catalans pujaven al ring lluny de casa perseguint les seves aspiracions mundialistes. Sandor Martín ho feia contra Teofimo López en el pes superlleuger i Moussa Gholam s’enfrontava a Elnur Samedov en la categoria superploma. Ambdós boxejadors barcelonins van lluir de primera sobre el ring, però el cap de setmana es va tancar amb doble derrota catalana en unes decisions molt controvertides per part dels jutges

Sandor Martín, sense premi després d’impartir una classe magistral al Madison Square Garden

Sandor Martín (40-3, 13 KO) es va convertir dissabte en el primer català a disputar un combat cap de cartell d’una vetllada al Madison Square Garden de Nova York. El seu rival era l’excampió del món del pes lleuger Teofimo López (18-1, 13 KO), d’origen hondureny i nascut a Brooklyn.

L’excampió d’Europa, disputava una eliminatòria mundial en un gran escenari i va fer un gran combat. Seguint la seva estratègia habitual, fent una boxa de mobilitat i tocant al rival mentre mirava d’evitar l’impacte les mans de Teofimo López amb esquives i fintes. El boxejador local va sortir a pressionar Martín, però el català va enviar López a la lona al segon assalt amb un bon ganxo amb la dreta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandor Martin (@sandor.martin)

També ho va aconseguir al setè assalt, malgrat això, l’àrbitre va perdonar el compte de protecció al boxejador local. El combat va ser igualat, tanmateix, Sandor Martín feia anar Teofimo López per on el català volia. L’esquerrà de Nou Barris portava durant molts moments el ritme del combat, però després de 10 assalts els jutges van veure guanyar el novaiorquès per decisió dividida: 95-94, 93-96, 92-97.

Martín va declarar després del combat que la derrota va ser injusta, li queda el consol de seguir ben amunt als rànquings i se li poden obrir més portes. Ja de tornada a casa prometia en un vídeo al seu Instagram ser campió del món ben aviat.

Moussa Gholam perd per decisió dividida a Iekaterinburg

El boxejador marroquí va arribar a Catalunya procedent de Larache amb només set anys i va començar a boxejar d’adolescent. Avui dia amb 27 anys, és un dels pesos superploma amb opcions d’assaltar els cinturons mundials. Per tenir-los més a l’abast de la mà Gholam (19-1, 12 KO) havia de superar diumenge el boxejador azerbaidjanès resident a Rússia Elnur Samedov (15-1, 5 KO).

Moussa Gholam va fer un gran combat a Rússia, als primers compassos el púgil del gimnàs Gallego Prada de l’Hospitalet de Llobregat va sentir la pressió del boxejador local, que va sortir molt endollat davant el seu públic, però ja al segon round una bona combinació del marroquí resident a Barcelona va obligar l’àrbitre a realitzar un compte de protecció sobre Samedov.

El local, inferior tècnicament, pressionava i imprimia un ritme alt de combat, però Gholam va valer-se de la seva major altura per treure el jab a passejar i buscar combinacions amb uppercuts i cops circulars. El marroquí va mostrar-se dominador sobre el ring, va acabar més sencer el combat sent amo i senyor dels darrers assalts. Samedov va acabar amb la cara com un mapa mentre que Gholam va tornar a casa amb el rostre pràcticament immaculat. Tanmateix, la seva actuació no va ser suficient per endur-se el combat pactat a deu assalts perquè els jutges van donar la victòria a Samedov per decisió dividida: 96-93, 93-96, 93-96.

L’equip de Gallego Prada i el mateix boxejador creuen que van merèixer la victòria i tot i que es mostren decebuts per la puntuació dels jutges creuen que arribaran més combats per seguir en la lluita per cinturons mundials.