Martin Fourcade: el final de l’hegemonia?

2 minuts de lectura
Els esports d’hivern afronten els mesos decisius de la temporada durant el primer trimestre de l’any

Més enllà de campionats mundials, la copa del món és la competició mare dels esports hivernals amb exhibicions brutals d’esportistes com Mikaela Shiffrin en esquí alpí o de Ryoyu Kobayashi en el salt d’esquí en les darreres setmanes. Un esportista que acostuma a batre rècords de tota mena és el nord-català Martin Fourcade, que afronta la temporada més difícil dels darrers anys amb la necessitat de guanyar regularitat i curses per mantenir les opcions de sumar el seu vuitè globus de cristall consecutiu.

Sabies que… Martin Fourcade ha ocupat un lloc al podi com a millor esportista de 2018 per La Fosbury? El nord-català, que ja va ocupar el primer lloc del rànquing el 2016 ocupa el segon lloc de l’any.

Fourcade va començar la temporada tal com tothom esperava: guanyant la primera cursa individual de l’any. Des d’aquell moment, però, només ha pogut sumar un triomf i un podi més en set curses disputades. Unes xifres raonables per a la majoria de biatletes però molt fluixes atès l’historial que el va portar a ser tricampió olímpic fa un any. L’anterior temporada també va tancar el mes de desembre amb dues úniques victòries (lluny de les 8 de 2016, per exemple), però Fourcade mantenia el lideratge de la copa del món gràcies a la seva habitual regularitat. Sens dubte, el més preocupant de l’inici de curs és que combina actuacions memorables (fins i tot remuntades heroiques que el deixen fora del podi) amb dies on està absolutament desencertat en el tir, arribant a ser 43è en una prova d’esprint.

Qui està aprofitant l’oportunitat és el Johannes Thingnes Bo, l’únic biatleta capaç d’esquiar més ràpid que Fourcade i alhora ser ràpid en el tir, cridat a ser el seu rival des de fa uns quants anys. Aquest 2018/2019 la irregularitat ha canviat de bàndol i el jove talent noruec ja acumula sis victòries en vuit curses i lidera amb molta comoditat la general amb més de 100 punts de marge sobre el segon classificat (el rus Loginov) i més de 160 punts sobre Fourcade. El nord-català és conscient que no està tan fi com altres temporades però ha donat una lliçó de compromís amb el seu esport en un vídeo molt compartit entre els seguidors de biatló:


Remuntar per mantenir l’hegemonia

És cert que només s’ha disputat un terç de la temporada, però el marge per a la remuntada de Fourcade camí d’un nou globus de cristall ja no només depèn que el nord-català recuperi la seva millor versió: Thingnes Bo té al davant l’oportunitat de la seva vida i si manté la regularitat serà un veritable maldecap per a l’esportista de La Llaguna. El duel està servit. Primer contra cinquè. L’aspirant contra l’heptacampió. Arriben els tres mesos més complicats per a Fourcade en la recerca del globus de cristall. Aquest cap de setmana, la lluita continua a Oberhof.