València acull una oberta fase final de la copa del rei de beisbol

1 minut de lectura

Aquest dissabte 3 equips de casa nostra intentaran endur-se el títol de la copa del rei de beisbol. El trofeu, que l’any passat es va disputar al mes d’agost, recupera unes dates encertades, a mig camí del calendari de lliga, en què després de 8 jornades disputades el Sant Boi està demostrant la seva fortalesa i lidera amb solvència la màxima categoria estatal.

Els dos primers s’enfrontaran a les semifinals

Precisament els del Baix Llobregat són els grans favorits al títol de copa. Més enllà del seu fort lideratge a la lliga, defensen el títol de 2016 i 2015 i busquen un triplet consecutiu que constataria el potencial d’una plantilla dissenyada per guanyar.

cbs-sant-boi-1471363290675
El CBS Sant Boi celebra el títol de 2016 / CBS Sant Boi

Els altres equips participants en una fase final que remet a les finals a quatre de qualsevol esport són vells coneguts de la competició. D’entrada fem referència als Marlins de Tenerife, el rival dels de Sant Boi, i  un dels conjunts més potents dels darrers anys, obstinats en millorar la condició de finalista dels darrers dos anys. Després de guanyar la copa 5 anys consecutius entre el 2009 i el 2013, els de les Canàries s’enfronten amb l’equip teòricament més fort per accedir a la final. A la lliga els catalans van vèncer a domicili amb contundència per 1 a 7, un bon precedent per a la copa. Sigui com sigui, la final dels darrers dos anys ja sabem d’entrada que no es repetirà.

A l’altra semifinal parteix amb favoritisme el València, que vol aprofitar la condició d’amfitrió per guanyar el torneig. El camí cap a la final li ha evitat un enfrontament directe amb el Sant Boi (amb qui va perdre a la lliga per un ajustat 3 a 1) i amb el Tenerife, amb qui ha guanyat el darrer partit disputat després de perdre-hi amb claredat en el debut de la lliga. El CB Barcelona, quart classificat, té números per donar la sorpresa. Ja es va endur el títol el 2014 en una fase final fulminant i fa tres setmanes va demostrar el seu talent vencent el Tenerife a domicili per 4 a 6. Si accedeix a la final, ho tindrà molt complicat per imposar el seu joc.

Horaris de la competició

Dissabte ja coneixerem el medallista de bronze. La primera semifinal entre València i Barcelona es disputarà a les 10:30h. A les 14:30h, duel d’alt voltatge entre el Tenerife i el Sant Boi. I a les 18:30h, nou duel per resoldre el tercer lloc d’un quadre dissenyat per al lluïment de l’equip local. La final es jugarà diumenge a les 11 del matí. Serà capaç el Sant Boi de repetir l’alegria viscuda fa 9 mesos?