BCN Sports Film: Cinema esportiu a l’abast de tothom

La 8a edició de la mostra BCN Sports Film torna a omplir Barcelona, Sabadell, Terrassa i Sant Boi de Llobregat de cinema esportiu de primera fila internacional. Des de dilluns fins divendres, les projeccions són a l’abast de tothom.

bcn-sports-film-festival-2017

El BCN Sports Film s’ha convertit, per mèrits propis, en una referència a casa nostra en la unió d’esport i cultura. De mica en mica aquest Festival Internacional de cinema esportiu s’ha anat fent gran i aquest 2017 ja compta amb 9 espais de projeccions diferents i 6 premis remunerats per a les millors produccions que s’han presentat al certamen:

  • Àmfora Ciutat de Barcelona a la millor pel·lícula
  • Premi a la millor producció catalana – Tarragona 2018
  • Premi a la millor pel·lícula d’esports d’aventura – Álvaro Bultó
  • Premi a la millor pel·lícula de ficció
  • Premi al millor documental
  • Premi a la millor pel·lícula d’animació

El festival programa totes les seves sessions de forma gratuïta i obre les portes a les escoles amb sessions matinals durant tota la setmana. Les projeccions, que alternaran espais clàssics com el Museu Olímpic i de l’Esport amb nous espais com la Casa Elizalde o biblioteques de Sabadell i Terrassa, comptaran amb una selecció temàtica de títols. D’aquesta manera, es programarà un especial “Esport i Superació”, un “Esport i Dictadura” o un “Horitzons llatins” que permetrà als espectadors encadenar diferents projeccions vinculades a l’esport i a un mateix fil conductor.

La selecció de pel·lícules per a l’edició de 2017 és extensa i inclou alguns dels films que a La Fosbury recomanàvem com a curtmetratges destacats dels darrers mesos. La cita d’enguany és una gran oportunitat per a descobrir bon cinema de forma gratuïta i amb una amplíssima mostra de tot l’altre esport, que també ha estat el protagonista de l’espot guanyador d’aquesta edició:

Homenatges i xerrades, activitats paral·leles

La celebració del 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992 tindrà un especial ressò al festival, amb una exposició al Museu Olímpic i de l’Esport (“Aquell estiu del 92”), però també amb homenatges a Míriam Blasco, a Jesús Ángel García Bragado i a Pasqual Maragall, així com amb homenatges pòstums a Guillermo Cabezas i a Joan Palau, un dels grans impulsors de l’esport paralímpic a casa nostra. Dimarts 9 de maig, a les 19h, també es durà a terme la xerrada “L’esport i els Jocs Olímpics a la televisió del futur”, amb la participació de la periodista Paloma del Río i el realitzador José Ramón Díez.

El BCN Sports Film forma part d’un cicle internacional (el World FICTS Challenge) que compta amb 16 seus repartides arreu del món, des d’Uganda fins al Nepal. Tota la informació sobre el BCN Sports Film la trobareu a la seva pàgina web.

Ja tenim aquí la Fosbury 33!