Maria Planas, primera catalana en accedir al Saló de la Fama de la FIBA

1 minut de lectura

Maria Planas, entrenadora pionera del bàsquet català i estatal, ha ingressat al Saló de la Fama de la Federació Internacional de Bàsquet (FIBA), en un acte celebrat aquesta setmana a la House of Basketball Patrick Baumann de Mies (Suïssa)

Planas, nascuda a Barcelona l’any 1936, va començar a jugar a bàsquet amb catorze anys quan es va apuntar al PEM, un club del barri del Guinardó i un cop retirada va començar la seva carrera a les banquetes. Maria Planas ha estat, fins el dia d’avui, l’única dona en entrenar la selecció espanyola absoluta femenina. Ho va fer entre els anys 1978 i 1985 i es va convertir en una referent per a les entrenadores del bàsquet català i estatal.

 

L’entrenadora barcelonina va dirigir, a més del combinat espanyol, el Picadero de Barcelona, el CB Hospitalet, el Tortosa o el Masnou Bàsquet. En el seu palmarès com a entrenadora destaquen 7 títols de Lliga, 6 de Copa i un campionat d’Espanya de Segona Divisió. Dimecres es va convertir en la primera dona catalana en accedir al Saló de la Fama de la FIBA.

Imatge de portada: FEB