L’aventura mataronina al March Madness de la NCAA

2 minuts de lectura

Ja ha arribat el March Madness de la NCAA. I estem molt pendents del torneig masculí i del femení. Dues mataronines estan a punt d’iniciar la seva participació amb els Bulls de la Universitat de South Florida. Ho faran d’aquí a poques hores davant de la Universitat de Missouri (22:15h). Després d’una bona temporada individual de l’Ariadna Pujol i la Laia Flores, totes dues producte de l’Unió Esportiva Mataró, ha arribat l’hora de la veritat. El mèrit d’arribar fins aquí ja és molt elevat. De fet, és el primer cop que el programa de bàsquet femení de la Universitat de South Florida es classifica tres anys seguits per disputar el torneig de la NCAA. Tot un èxit.

SF Bulls
L’equip de LA Universitat de South Florida, amb la presència de les dues jugadores catalanes

Després d’acabar la temporada en tercera posició de la fase regular de la conferència americana, per darrera de Connecticut i Temple, acumulant 24 victòries i 8 derrotes, les de Tampa Bay van disputar el torneig de la conferència. Després de superar SMU a la primera eliminatòria, van batre Temple a semifinals, per veure’s derrotades per UConn a la final. En tot cas, la seva actuació al torneig de la conferència ha valgut per classificar-se per al torneig de la NCAA i, a més a més, fer-ho en una branca diferent a la de les Huskies.

Això sí, a la seva branca, la del torneig d’Stockton, partiran com a caps de sèries número 11 i s’enfrontaran al número 6, la Universitat de Missouri, altrament conegudes com a Mizzou Tigers. L’objectiu de les mataronines serà intentar superar la segona ronda aconseguida la temporada passada.

Gran temporada de les capgrosses

A nivell de joc i estadístic, la temporada ha estat bona tant per l’Ariadna com per la Laia, totes dues titulars indiscutibles de l’equip entrenat per José Fernández. La Laia ha aconseguit una mitjana de 8,4 punts, 4,3 rebots i 6,1 assistències; mentre que l’Ariadna ha sumat 13,1 punts i 6,8 rebots de mitjana, a més a més d’endur-se un premi com a millor jugadora de la setmana a la seva conferència.

Ariadna Pujol
Ariadna Pujol, en un partit d’aquesta temporada

 

Tots contra Connecticut

A nivell general, difícilment s’escaparà el triomf a la Universitat de Connecticut, amb un de les ratxes victorioses vigents més espectaculars de tot l’esport, sumen més de 100 triomfs consecutius sense conèixer la derrota. Un programa d’atracció de talent espectacular i exageradament reeixit.

Perquè ens fem una idea del seu potencial, les “nostres” Bulls, finalitzant subcampiones al torneig de la conferència americana, s’han enfrontat tres cops les Uconn Huskies. Doncs bé, més enllà de patir tres derrotes, els resultats dels partits van ser realment escandalosos. 102 a 37 al primer enfrontament a Connecticut, 68 a 96 a la tornada a Tampa Bay i 100 a 44 a la final del torneig de la conferència AAC.

USF LAia Flores
Laia Flores ha estat una peça clau de l’èxit de les Bulls

Les Huskies, més enllà de ser les favorites número de la competició, també són cap de sèrie a la seva branca del torneig, el que es diputarà a Bridgeport. A la competició de Lexington les favorites són les jugadores de Notre Dame, les Fighting Irish, que han acabat la temporada amb 30 victòries i 3 derrotes. Al quadre d’Oklahoma les favorites són les Baylor Lady Bears, després d’haver dominat la seva conferència, el Big 12, també amb un registre de 30 victòries i 3 derrotes. Finalment, al quadre d’Stockton, el de les USF Bulls, el cap de sèrie número 1 és South Carolina, les Gamecocks, amb 27 victòries i 4 derrotes.

Totes elles buscaran la classificació per la Final Four de Dallar i, al final, poder coronar-se com a campions americans universitaris. Però ho reiterem: la corona té tota la pinta que tornarà a ser per a les Huskies.