Les 101 victòries consecutives de Connecticut

2 minuts de lectura

Fa uns mesos us explicàvem que l’esport mundial està ple de ratxes impressionants. En seleccionàvem 12 i ens fèiem creus d’aquells registres insòlitament (i insultantment) guanyadors. Doncs bé, n’hi ha una que no es vol aturar de cap manera i està destrossant tots els registres coneguts. Com a mínim, en els esports d’equip, marcats pels canvis de jugadors, retirades, fitxatges i canvis d’objectius esportius. Especialment, és clar, si centrem el focus en un equip universitari en què les seves integrants tenen “data de caducitat”. La Universitat de Connecticut ja acumula 101 victòries consecutives i no es planteja deixar de vèncer a totes les seves rivals.

Fa 2 anys i tres mesos (827 dies) que van encaixar la darrera derrota i van camí del tercer títol de la NCAA consecutiu. Durant la ratxa han guanyat 56 partits per 40 punts o més de diferència i fa un mes van arribar a vèncer un enfrontament per 66 punts. La seva superioritat és tan gran que en tot aquest temps només hi ha hagut tres partits en què el marcador ha estat ajustat i s’ha resolt per les Huskies per menys de 10 punts a favor. Una animalada, vaja.

Els aficionats, entregats a la causa, celebrant el triomf número 100
Els aficionats, entregats a la causa, celebrant el triomf número 100

Un equip acostumat als rècords

Les xifres que continuen vigents tenen dos precedent increïbles que explicàvem en aquell article. I és que entre el 6 d’abril de 2008 i el 19 de desembre de 2010 les Huskies (amb un equip completament diferent) tampoc van conèixer la derrota. Aquell cop la ratxa es va quedar en 90 triomfs consecutius. El segon precedent encara és més recent. Abans d’encaixar la seva última derrota (17 de novembre de 2014), les jugadores de Connecticut havien guanyat 46 partits de forma consecutiva. Dit d’una altra manera: el balanç actual es podria enfilar a les 147 victòries per una única derrota.

086cf0-20170214-uconn-100

En qualsevol cas, les xifres d’aquesta Universitat han superat tots els rècords d’equips universitaris nord-americans i continuen cimentant una de les ratxes més bèsties de la història de l’esport mundial. Els motius en són molts. Des de la tria de les millors jugadores possibles a l’atractiu d’una universitat de renom on han fet el salt algunes de les estrelles de la WNBA actual. Però moltes veus assenyalen a l’estructura tècnica, que es manté inalterable des de 1985.

Luigi “Geno” Auriemma

L’entrenador de les Huskies és un home avesat a l’èxit més rotund. Va agafar les regnes de l’equip l’any 1985, quan Connecticut era un programa modest: en tan sols una ocasió havien aconseguit acabar la temporada amb més victòries que derrotes. Exceptuant el primer any d’aterratge, Auriemma ha portat l’equip a unes xifres d’escàndol. 30 temporades consecutives amb balanç positiu, 11 títols de la NCAA i 7 premis del millor entrenador de l’any a les seves butxaques.

589e24f81a8ef.image

Com dèiem, ha comptat amb les millors (o ha contribuït al creixement estel·lar d’enormes promeses). Campiones de tot com Maya Moore, Diana Taurasi o Sue Bird han format part de les Huskies. També de la selecció dels EUA que Auriemma ja ha dirigit en tres cites (tres ors) olímpics. Té contracte (milionari) fins al 2018. Estarem ben pendents de si continua a la banqueta.

I, és clar, també seguirem fins on són capaces les jugadores de portar aquest rècord estratosfèric de partits guanyats de forma consecutiva. El proper repte, la victòria número 102.