Innocentada 2016: El Barça suprimirà les seccions i l’Espanyol en crearà d’esports xinesos

2 minuts de lectura

38484663

El Futbol Club Barcelona està abocat a prescindir de les seccions professionals de bàsquet, futbol sala, handbol i hoquei patins. Aquesta és la principal novetat després de la darrera Junta Directiva, una decisió dolorosa que seria inevitable si el club vol afrontar les renovacions pendents del primer equip de futbol.

neymar

Segons ha pogut saber La Fosbury, els contractes de les estrelles del futbol exigiran un esforç econòmic al club que obligarà l’entitat barcelonista a tancar les seccions, un viver inesgotable de títols durant dècades. Davant d’aquesta decisió, i a fi i efecte de competir amb el seu gran rival, l’Espanyol podria aprofitar la situació i es planteja estrenar quatre noves seccions esportives professionals d’una tacada. Rastar Group, la corporació del propietari blanc-i-blau planteja quatre disciplines asiàtiques com a nous esports per la “meravellosa minoria”.

37069406
Els contractes del trident, motiu de les retallades

Poques setmanes després d’haver tancat la renovació de Neymar, el Barça ja espera una trucada del pare de Messi per una nova renovació. I és aquí on s’encenen les llums d’alarma des del departament econòmic, que confiava en què la reclamació del brasiler esperés com a mínim a resoldre una quarta part dels judicis i litigis pendents. Exhaurides les partides de Qatar i Rakuten, el Barça no té altra alternativa que prescindir de les seccions. Bartomeu hauria fins i tot iniciat converses amb l’Eurolliga per si pot avançar la purga de l’equip de bàsquet davant la deriva de resultats del conjunt que entrena Bartzokas.

Georgios Bartzokas té el repte de tornar el Barça a la Final Four.
El mal moment del Barça de Bartzokas sentencia l’equip

Menys mediàtica seria la desaparició de l’hoquei patins, ja que amb prou feines té ressò. Els casos més difícils de gestionar són els de l’handbol i el futbol sala. La directiva podria intentar guanyar temps i, sabent que ningú no se’ls mira fins que competeixen a Europa, disposar d’algunes setmanes per maquinar el pas de totes aquestes seccions a l’amateurisme. Amb tot, l’estalviat en aquestes seccions, calcula la Directiva, es podria pagar la quarta part del sou de Neymar. En brut, clar.

barca-lassa-victor-tomas-supercopa_1644445688_33736564_1500x1042

Ràpida reacció de l’Espanyol

La notícia de la fi de les seccions s’ha escampat com la pólvora per l’àrea metropolitana i la reacció no s’ha fet esperar. El Real Club Deportiu Espanyol vol aprofitar les vaques flaques del seu etern rival i esdevenir el nou “més que un club” amb l’estrena de quatre seccions noves. En aquest cas, però, l’entitat blanc-i-blava vol que els seus nous equips duguin el segell inconfusible del senyor Txen i és per això que tot i que va estudiar heretar els drets federatius dels equips del Barça finalment ha decidit aterrar en quatre disciplines d’origen asiàtic. D’aquesta manera les noves seccions professionals de l’Espanyol se centraran en el Mikado, el ping pong, el Wushu i el Bao Taoshi.

Rastar Group està convençut que els nous equips poden il·lusionar molt més, tant aquí com en el mercat asiàtic, que no pas l’equip de futbol. Especialment interessats estan en l’equip de l’espectacular Bo Taoshi, la disciplina en què un equip defensa una posició contra l’atac quasi kamikaze de l’altre equip. L’aposta pel ping pong s’explica per la necessitat d’aconseguir bons resultats ja en la primera temporada dels nous equips, que pel que hem pogut saber ja s’han estat entrenant amb secretisme i èxit als Estats Units.

tennis_taula
El nou equip de tennis taula blanc i blau

Amb el wushu tocarien tot l’àmbit de les arts marcials i amb el Mikado buscarien una disciplina que puguin compartir tots els seus aficionats, caracteritzada per la gran perícia i detallisme dels seus practicants.

mikado

wushu2