Córrer descalç 120 km pels animals abandonats

2 minuts de lectura
La Fundació Daina, de la que penja la Protectora de Mataró, aposta pel sacrifici zero d’animals i, de forma coherent, atendre digna i sanitàriament a tots els animals que ens arriben. Amb aquest objectiu, des de l’any 2017, funciona l’Espai Veterinari.

Daniel Amo, sensible a les necessitats sanitàries dels animals acollits, es proposa el repte de córrer descalç 120 Km en tres etapes que uniran els tres centres que gestionem a Mataró, l’Ametlla del Vallès i Badalona. El seu objectiu és fer difusió de la necessitat que l’Espai Veterinari té d’un veterinari fixe, cosa que es pot aconseguir si 2.000 persones es comprometen a aportar 1€ al mes, a través de la plataforma Teaming, on ja funciona un grup amb un miler de participants, amb el lema 1€ = 1 veterinari.

Les persones solidàries poden sumar-se entrant al grup en aquest enllaç https://www.teaming.net/societatprotectoraanimalsdemataro o entrant al web http://www.protectoramataro.org on trobaran de forma fàcil la forma de participar.  

L’any 2019, l’equip veterinari de Daina va fer un total de 21.611 intervencions: esterilitzacions, cirurgies, hospitalitzacions, proves (biòpsies, test, analítiques, radiografies…) i altres com ara revisions, vacunacions, desparasitacions, etc. 

Tres etapes, un circuit circular:

  1. La primera etapa tindrà lloc dissabte 10 d’octubre.  Unirà el Centre de Cal Pilé a Mataró i el centre de Can Moret a l’Ametlla del Vallès. La distància i desnivell acumulat d’aquest tram és de 43 quilòmetres, 935mD+ i 729mD-. Sortint de Mataró, passarà per localitats com ara Dosrius, Llinars del Vallès, Cardedeu,  Llerona o Les Franquesses per arribar a l’Ametlla.
  2. La segona etapa, que es farà dissabte 17 d’octubre, unirà Can Moret, a l’Ametla, i el CAAC del Barcelonès. La distància i desnivell acumulat d’aquest tram és de 37 kilòmetres, 514mD+ i 647mD-. En aquest recorregut passarà per localitats com ara La Garriga, Granollers, Mollet, Montcada fins arribar al CAAC del Barcelonès (Camí dels Xiprers, s/n) a Badalona.  
  3. La tercera etapa, que completarà els 120 Km,  tindrà lloc dissabte 24 d’octubre i unirà el CAAC del Barcelonès a Badalona i Cal Pilé (Carretera NII, Km 648) a Mataró. Amb una distància i desnivell acumulat de 40 kilòmetres, 1.256mD+ i 1.337mD- .  El recorregut passa per localitats com ara Alella, Cabrils o Cabrera per arribar a Mataró.
L’objectiu, veterinari per als animals abandonats

Els suports a Amo

Pel repte, Daniel Amo compta amb el suport i assessorament de Jordi Vizcaíno, de Feetness.es , corredor minimalista i col·laborador de la Fosbury. Igualment, l’sponsor Wikiloc permetrà fer un seguiment en viu del corredor durant el transcurs de les tres etapes, donant així constància de la consecució del repte.

També es compta amb suport de  Conreu Sereny, que aportarà al corredor fruita ecologia per alimentar-se en els avituallaments; 226ers.es, que aportarà la beguda isotònica; Zami.es i Zauri.es, que aporten huaraches com a suport per córrer descalç; els voluntaris de la pròpia protectora, que donaran suport als punts d’avituallament; i La Salle – Universitat Ramon Llull col·labora donant suport a la difusió multimèdia en xarxes.