Isabel Sánchez-Aran, al mundial de Turquia / Foto: Ksenia Friiasva

Isabel Sánchez-Aran: més de 80 metres en busseig a pulmó lliure La il·licitana bat el rècord estatal al mundial celebrat a Turquia

Kas (Turquia) ha acollit del 3 al 10 d’octubre el campionat del món d’apnea outdoor.

Nascuda a Elx i establerta a L’Estartit des de fa anys, Isabel Sánchez-Aran ha aconseguit aquest mes d’octubre una gran fita per a l’apnea del nostre país. En una gran competició internacional ha batut el rècord estatal de profunditat i és la primera persona del nostre país en enfonsar-se més de 80 metres en un busseig a pulmó lliure. Tot i no poder pujar al podi en les dues modalitats en què ha competit (Immersió lliure i Pes Constant amb Bialetes), el cert és que ha elevat les seves plusmarques i ha obtingut un quart i un setè lloc de molt mèrit davant rivals que sovint tenen millors condicions per poder progressar en aquest esport.

Isabel Sánchez-Aran ha aconseguit baixar fins als 78 metres de profunditat (en tres minuts i 29 segons) en la modalitat d’Immersió Lliure i ha anat encara més avall en el Pes Constant amb Bialetes, amb una marca final de 80,5 metres (en tres minuts i dotze segons). Uns dies abans, a la copa del món, també va assolir una gran marca de 76 metres en la primera modalitat que li va permetre penjar-se la medalla de plata.

L’esportista que té la seva seu d’operacions a l’Empordà té ganes de continuar millorant els seus registres, malgrat un context poc propici: “És difícil competir contra unes altres apneístes que poden dedicar tot el seu temps a entrenar. Jo encara no he trobat el suport necessari i haig de continuar treballant alhora que desenvolupo la meva carrera esportiva”.

Tot i ser amateur en clau competitiva, els bons resultats d’aquesta experta en apnea s’expliquen també per la seva feina al Club Apnea La Caretta – Medes Freedivers, que regenta al costat de la seleccionadora i entrenadora Mara Torrealba. La zona del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter és ideal per a la pràctica d’aquest esport perquè el fons marí guanya profunditat ràpidament i l’orografia de la costa i les illes fa que sempre hi hagi un lloc a l’abric de les condicions meteorològiques.

Isabel Sánchez-Aran, al mundial de Turquia / Foto: Ksenia Friiasva

Isabel Sánchez-Aran, al mundial de Turquia / Foto: Ksenia Friiasva

La Isabela, tal com és coneguda de forma habitual entre els amants de l’apnea i les immersions, també dirigeix un campus de tecnificació esportiva de la Federació Espanyola d’Activitats Subaquàtiques (FEDAS) i és una de les grans referents d’aquest esport a casa nostra.

La foto que encapçala aquest article és d’Andaç Kazar