El Barça atropella al Fenerbahçe (89-63)

2 minuts de lectura
Després de la derrota a Madrid la setmana anterior, en un partit gairebé més marcat per les polèmiques fora de la pista que del que es va viure dins, el Barça encarava un repte dificilíssim davant del Fenerbahce de Zeljko Obradovic, en hores baixes, en el primer del doble enfrontament d’Eurolliga de la setmana.

El moment Higgins

Inici molt defensiu, amb moltes errades que no ens va permetre viure la primera cistella fins passats els primers dos minuts de l’enfrontament. A partir d’aquell moment, un nom va començar a destacar per sobre dels altres, el de Cory Higgins. L’aler americà semblava anotar tot el que li passava entre les mans i amb el seu encert, els locals començaven a agafar la primera diferència notable del partit.

Una diferència que, poc a poc aniria en augment fins arribar als 10 punts, gràcies a dues cistelles seguides d’Ante Tomic. Una diferència que seria amb la s’arribaria al final del primer període, 25 a 15.

Higgins, protagonista – @fcbbasket

Un Barça superior

El segon període començava amb un Barça que es mostrava més intens que el conjunt d’Obradovic que, gens content amb el que veia a la pista, demanava temps mort amb més de set minuts per disputar-se al segon quart i 31 a 20 al marcador.

A la tornada, semblava que els seus milloraven, però no per gaire temps, amb els barcelonins molt més centrats en el partit en ambdós costats de la pista, la diferència augmentava fins als 16 punts, la màxima diferència del partit fins aleshores.

Només una cistella final de Lauvergne reduiria la diferència fins als 14 punts, 44 a 30, a la mitja part de l’enfrontament.

Domini i defensa

A la represa, el Barça va seguir augmentant la seva intensitat defensiva, i a través de l’encert ofensiu, la diferència cada cop es feia més grossa i, després d’unt triple d’Adam Hanga, arribaria als 20 punts. Circumstància que portava a Obradovic a tornar a demanar temps mort.

Brandon Davies amb una esmaixada de concurs – @fcbbasket

Els turcs però, no aconseguirien canviar la dinàmica de l’enfrontament i, poc a poc, s’anaven trobant més allunyats en el marcador, sense saber com aturar la bona direcció de Delaney, malgrat la defensa molt agressiva, i errant llançaments clars que permetien finalitzar el quart 67 a 40.

El Fenerbahçe treu l’orgull

L’últim període, amb el partit pràcticament sentenciat, començava amb el conjunt d’Istambul demostrant orgull i aconseguint recuperar lleugerament la diferència fins a baixar dels 20 punts, gràcies a l’encert de Datome i Mahmutoglu. Però res més allunyat de la realitat, un cop els barcelonins van aconseguir anotar, la resistència visitant es va exhaurir.

Un parcial final que serviria als de Pesic per fer entrar als menys habituals, amb exhibició triplista d’Àlex Abrines, mentre que el Fenerbahçe demostrava que estava en hores baixes, per finalitzar amb un molt contundent 89 a 63, que manté al Barça empatat en el lideratge de l’Eurolliga.