GEIEG: el motor esportiu de Girona

1 minut de lectura

Des de les primeres iniciatives excursionistes fins a convertir-se en un club de referència amb 19 seccions esportives i 2 de culturals han passat 95 anys. Història viva de l’esport social i amateur, el Geieg és un referent a la capital gironina, amb més de 2.000 esportistes i 16.000 associats.

Medalla d’or de la ciutat el 1952, Creu de Sant Jordi el 1994 i Premi Catalunya a la gestió de l’esport el 2002, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí ha aconseguit combinar la seva important dimensió social amb una oferta heterogènia que mescla esports clàssics (natació, atletisme, muntanya), d’equip (Handbol, bàsquet, hoquei patins), d’altres menys habituals als clubs catalans (botxes, gimnàstica estètica, halterofília) o l’esport adaptat.

geieg2

Amb 19 seccions esportives, els èxits sovintegen a l’entitat gironina. Aquest 2014, per exemple, han destacat amb força els darrers anys l’equip femení de rugby, campió de Catalunya per primer cop a la història, l’atleta Núria Rovira o l’equip júnior femení de bàsquet, també campió de Catalunya.

Però reduir el Geieg als èxits esportius és menystenir la tasca dels grupistes, capaços de generar activitats culturals més que consolidades com el Cicle d’Audiovisuals de Muntanya, que ja va camí de la 19a edició i que relliga l’entitat amb el seu motiu fundacional. De fet, de les quatre instal·lacions de què el Geieg disposa per a la pràctica esportiva, una és el refugi de muntanya Sant Miquel de Falgars, i de les nombroses activitats que organitza, una de les de més renom i volada és la pujada a peu als Àngels, una cursa popular que el 2013 va celebrar els 50 anys.

Fotografia 4

El Geieg ha sabut mantenir els seus orígens excursionistes i obrir-se camí en disciplines difícilment imaginables per als fundadors dels grupistes l’any 1919, com el judo, el waterpolo o el pàdel. Una proposta de menú esportiu especialment variat sempre atent a les mogudes socials i culturals de la ciutat a través d’activitats, cicles, marxes i concursos, en què tant important és la coral o la colla sardanista com els gimnastes, patinadors, nedadors, jugadors, aixecadors o els atletes.

I és que tots estan units pel mateix projecte: tots són grupistes.