Aquest cap de setmana torna la Costa Brava Stage Run

2 minuts de lectura
La Costa Brava Stage Run enceta la seva quarta edició el divendres 1 d’abril i acabarà el diumenge 3 d’abril amb el poble de Portbou com a teló de fons. Aquesta cursa és per etapes, l’única a Catalunya d’aquest tipus, i tots els participants conviuen i sopen plegats durant els tres dies.

La CBSR transitarà per diverses poblacions de la zona com Blanes, Tossa de Mar, Platja d’Aro, Calella de Palafrugell, Cadaqués, Roses o Portbou i consta de dues modalitats amb un recorregut més llarg que l’altre: un de 120 quilòmetres i un de 80.  El recorregut travessa dos parcs naturals com el del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter i el parc natural del Cap de Creus.

L’organització gestiona uns 260 allotjaments diaris a la Costa Brava pels corredors i els 20 acompanyants que els segueixen durant la cursa / Guillem Casanova

Tant la de 120 com la de 80 quilòmetres comparteixen la primera etapa, de Blanes a Tossa de Mar (22 km i 900 metres de desnivell positiu); la segona jornada de la cursa llarga comença a Platja d’Aro i va fins a l’Estartit (48 km i 1600 metres de desnivell positiu) i la dels 80 km s’inicia més endavant, a Calella de Palafrugell per acabar també a l’Estartit (30 km i 1200 metres positius). Finalment, la tercera etapa de la distància llarga va de Roses a Portbou (48 km i 1.500 metres de desnivell positiu) i la curta comença més endavant, a Cadaqués, per acabar també a Portbou (29km i 900 metres de desnivell positiu).

A la prova s’hi espera un 30% de participació femenina, i un 60% d’estrangers, en total hi haurà 200 participants d’arreu entre les dues modalitats. Només quatre persones han disputat les quatre edicions de la Costa Brava Stage Run i en aquest curs hi ha casos curiosos com els dels Muller -Benjamin, Michael i Torsten- en què el pare que correrà amb els seus dos fills. Hi ha més famílies que vindran a córrer a la Costa Brava, com és el cas del francès Paul-Antoine Vanuls, que ve amb l’oncle Juan Perucha i el nebot Alexandre Vanuls que amb divuit anys és el més jove de tots els participants. Tres generacions d’aquesta nissaga participaran en la CBSR.

Cada nit hi haurà una cerimònia diària dels guanyadors d’etapa i líders de la cursa / Guillem Casanova

També hi ha matrimonis com la Fabienne i en Fabien Ben Zaki i corredors experimentats com els argentins Luís René Menéndez de 78 anys -el més veterà de la prova- i Luis Barco de 71. En Luís René va començar a córrer als 60 anys i els dos tenen un gran currículum de curses de llarga distància: han fet la marató de l’Antàrtida, la de Nova York o la Marathon des Sables al Sàhara.

La corredora més veterana és la italiana Mattea Geraci, de 65 anys i la més jove és la danesa Amalie Bengtsson (26), que l’any passat va vèncer la cursa en la distància de 80 quilòmetres.

Foto de portada: Lluís Toll