Aquest dilluns els aficionats a l’atletisme han conegut qui hi ha darrere del perfil de Twitter de Joaquín Carmona: un senyor brillantíssim en la gestió de dades atlètiques i en l’aportació de coneixements contrastats sobre aquest esport que alhora és una persona sense recursos que viu al carrer i que s’havia acostumat a fer piulades des de les biblioteques públiques de Madrid, instal·lacions on carregava el seu portàtil i on aprofitava la connexió wifi.
Descobrir que Joaquín Carmona és una persona sense sostre des de fa 12 anys ha causat estupor en el món atlètic, que sempre està pendent de les seves aportacions a la xarxa. De fet, Carmona feia tres mesos que no podia connectar-se a twitter pel tancament de les biblioteques i per la impossibilitat de carregar el seu portàtil en altres indrets. La seva història no només ha sacsejat l’atletisme sinó que també ha estat àmpliament recollida en altres mitjans, des de ràdios que ahir a la nit l’entrevistaven fins a diaris com L’Équipe, que avui es fa ressò del seu cas amb un reportatge.
La predisposició a parlar amb Alfredo Varona canviarà la vida de Joaquín Carmona. En poques hores ha passat de 16.000 seguidors a pràcticament 25.000 a twitter. Diverses empreses vinculades a l’atletisme han començat a contactar amb ell per oferir-li una feina. I aquest dimarts al matí ha començat una campanya de micromecenatge per aplegar 15.000 euros que permetin a Carmona disposar de recursos per millor la seva situació vital a curt termini. En la primera hora més de 60 persones ja han fet la seva aportació i ningú dubta que la campanya serà un èxit.
Des de la Fosbury volem contribuir en la difusió d’una història que cal conèixer i que alhora és el reflex de la situació de pobresa que també viuen moltes altres persones del nostre país i que més enllà del seu vincle amb l’esport també mereixen rebre el caliu humà i els recursos materials que de ben segur Joaquín Carmona rebrà en els propers dies.