La bomba que oxigena la natació catalana

3 minuts de lectura
Poden passar els anys que sigui, que és probable que bona part de la tasca d’algunes administracions segueixi bàsicament a l’ostracisme. Passa per exemple amb les diputacions i en àmbits que aquí ens són propers com l’esport. Quina relació té la Diputació amb l’esport? es pot preguntar amb ingenuïtat o ignorància. Doncs un paper clau. Sense el qual no existiria, per exemple, l’escalafó de la natació catalana tal i com la coneixem.

Fins que no és la propia Diputació de Barcelona la que alça la veu per reivindicar el seu rol és difícil de reparar-hi. Per això sovint la principal tasca d’àrees com la d’Educació, Esports i Joventut de la ‘Diba’ és no només fer la feina que fan. També que aquesta es conegui. El diputat de l’àrea Alfredo Vega, va aprofitar l’acte de cloenda del XX Circuit Català de Trofeus de Natació, amb el lliurament de guardons, i la presentació de la XXI edició d’aquest Circuit que arrenca aquest cap de setmana, precisament, per reivindicar aquesta tasca. Va manifestar el compromís de la Diputació de Barcelona de continuar donant suport al món de la natació, a partir de la col·laboració tècnica i econòmica amb ajuntaments i entitats.

Foto de família de la cloenda del XX Circuit Català de Trofeus de Natació, amb els esportistes guardonats. Foto: Diputació de Barcelona

Suport econòmic i més

Vega ha destacat que el suport econòmic i tècnic que es dona als ajuntaments de la província en el desenvolupament de programes d’activitats esportives en el medi aquàtic “posa l’èmfasi en la programació d’activitats dirigides a la primera infància i a la col·laboració amb les escoles i instituts. Es treballa al costat de les entitats i clubs de natació per fer possible la pràctica de la natació des de la dimensió més esportiva i competitiva”.

Un paper clau de la Diputació en la construcció i manteniment d’infraestructures esportives: Amb més de 500 espais de piscina coberts a la demarcació de la Barcelona, aproximadament el 60% són de titularitat pública, tot un repte de suport als ens locals titulars per part de la Diputació. A través del suport tècnic a la planificació, disseny i gestió d’equipaments, el suport a la inversió per construcció i/o reforma d’equipaments i la formació del personal responsable d’aquests espais, la Diputació mostra el seu compromís amb els governs locals per oferir a tothom, esportistes i ciutadania, les millors condicions a les piscines de la demarcació.

Sovint és doncs l’agent clau que deslloriga i fa possible la col·laboració entre federacions, clubs, ajuntaments, esportistes i la pròpia Diputació.

La importància del Circuit
El balanç de la XXa edició del Circuit Català de Trofeus és bo. Aquest circuit, el formen un conjunt de trofeus organitzats per diferents clubs de la demarcació de Barcelona amb reconeguda tradició esportiva: CN Sant Andreu, el CN Minorisa, el CN Terrassa, el CN Sabadell, el Club Esportiu Mediterrani, el CN L’Hospitalet i el Centre Natació Mataró.
El Circuit iniciarà les primeres competicions el proper dissabte, 27 d’octubre, amb el Trofeu Félix Serra Santamans, organitzat pel Club Natació Minorisa, que tindrà lloc al Complex Esportiu Piscines Municipals de Manresa.
EI Circuit Català és el més veterà dels que es disputen a l’Estat espanyol i també està inclòs en el calendari europeu, amb una important participació d’esportistes d’arreu del continent. La Diputació de Barcelona col·labora amb la Federació Catalana de Natació des de la primera edició del Circuit Català de Trofeus de Natació. Aquest va néixer ara fa 20 anys amb l’objectiu d’impulsar la natació catalana.
Els guanyadors de l’edició de l’any passat són els següents: en categoria masculina: Sergio de Celis, del C.N. Sabadell; Àlex Ramos, del C.N. Sant Andreu, i Joan Ballester, del C.E. Mediterrani. En categoria femenina: Jèssica Vall, del C.N. Sant Andreu; Lidón Muñoz, del C.N. Sant Andreu, i Marina Garcia Urzainqui, del C.N. Sabadell