La NBA s’estrena amb la batalla de Los Angeles

2 minuts de lectura
Clippers i Lakers s’enfronten aquesta matinada a l’Staples Center en un dels dos partits que donen el tret de sortida a la NBA. Enguany, a més a més, els dos equips de Los Angeles parteixen com els favorits a alçar-se amb el títol

La temporada passada va acabar amb un Kawhi Leonard estel·lar acabant amb l’hegemonia d’uns Golden State Warriors molt afectats per lesions, i aconseguint que els Toronto Raptors guanyessin el seu primer anell de la NBA.

El joc de les cadires

Des de llavors, la NBA ha canviat molt. Per començar, l’actual MVP de la final, Kawi Leonard ha signat amb els Los Angeles Clippers, on l’acompanyarà l’ex d’Indiana i Oklahoma, Paul George, conformant un equip temible, sobretot defensivament.

Els rivals ciutadans, que l’any anterior havien sumat Lebron James, ara han aconseguit els serveis d’Anthony Davis, un dels millors interior de la lliga. Sobre el paper, el potencial ofensiu dels porpra pot ser absolutament espectacular.

Canvis inesperats

Però no tot s’ha centrat en Los Angeles, l’equip que ha fet dues de les incorporacions més sonades han estat els Brooklyn Nets, sumant a Kevin Durant i Kyrie Irving, el primer dels dos, però, no podrà jugar aquesta temporada per una lesió que es va fer als passats playoffs.

Els Warriors, tot i perdre a Durant i Cousins, han aconseguit la incorporació de DeAngelo Russell, convertint-los amb l’equip amb el perímetre més explosiu, tot i que un joc interior més aviat sospitós. Més small-ball que mai per Steve Kerr?

L’altre gran incorporació és la de Russell Westbrook als Rockets, que es reunirà amb James Harden després de molts anys, disposats a portar el joc de Mike d’Antoni un punt més enllà.

Una rivalitat renovada

A més a més, per primer cop, i com ja hem deixat intuir, la rivalitat entre els dos equips per fi es farà patent amb dos candidats al títol, on les guspires en els enfrontaments directes, com el d’aquesta matinada, estan més que assegurades.

Amb anterioritat, solia coincidir l’època poderosa d’una de les dues franquícies –i històricament, la dels Lakers ha estat molt llarga- amb la travessia del desert de l’altre.

Les apostes també ho reflecteixen

A la Fosbury no som d’apostar, ni molt menys de fomentar-ne el costum de fer-ho a la població. De totes formes, sí que ens serveix de referent per fer-nos una idea de la concepció general sobre els favorits de la competició.

Basant-nos en el llibre d’apostes Westgate de Las Vegas, un dels “referents” mundials, actualment els dos equips són el favorits al títol. En primer lloc però, i per poca diferència hi trobem els Clippers, amb 3,5€ per € jugat; a molt poca diferència, és el torn dels Lakers: 4€ per € jugat.

Ja més enrere hi trobem els Bucks (6€), els Rockets i els Sixers (8€) i, posteriorment, arribarien els renovats Warriors, estrenant pavelló, amb 12€.

Que comenci l’espectacle!