Remco Evenepoel explota a Donosti

2 minuts de lectura
Fa tot just una setmana de l’espectacular triomf d’Egan Bernal al Tour de França, amb 22 anys es va convertir en la tercera persona més jove en aconseguir la volta francesa. Aquest cap de setmana ha estat el belga Remco Evenepoel qui ha polvoritzat tots els rècords de joventut enduent-se la clàssica de San Sebastià amb només 19 anys.

Parlàvem que la maduració definitiva d’un ciclista i el seu ascens a l’elit del ciclisme mundial solia passar un cop passats els 23 anys. Sembla que cada cop haurem d’anar pensant que no s’ajusta a la realitat després de les gestes de Bernal i Evenepoel.

Evenepoel va guanyar a Donosti amb una exhibició espectacular, en el seu primer any com a professional. De repartir bidons als seus companys, despenjar-se, recuperar-se i agafar una de les fugues bones i acabar atacant en solitari sense resposta per part d’un pilot carregat de superclasses.

Remco al creuar la línia de meta a Donosti

Remco ni s’ho creia, però havia aconseguit un repte majúscul: S’havia aconseguit vestir amb la txapela de campió amb només 19 anys i 191 dies. 2 anys més precoç que l’anterior campió més jove, Niki Rüttimann.

I no només això, també ha estat el ciclisme més jove en guanyar qualsevol clàssica del calendari UCI. Una autèntica barbaritat.

Tirania el seu últim any júnior

L’any passat, al 2018, ja es va veure que el ciclisme junior se li havia quedat petit. No és casualitat que aquest any hagi debutat de forma tan rutilant amb els professionals, de la ma del conjunt Quick Step.

Evenepoel al podi del mundial júnior del 2018 – Wikimedia Commons

Evenepoel ho va guanyar absolutament tot com a júnior, incloent el mundial en ruta i el contrarellotge, curses d’un sol dia i per etapes i classificacions de muntanya i per punts, deixant clar que la categoria ja se li havia quedat completament petita.

L’hereu d’Eddy Merckx?

Evenepoel és belga i això, automàticament en el món del ciclisme, ens desperta similituds amb un dels millors ciclistes de tots els temps, si no el millor, Eddy Merckx.

Mercks era un espectacle en curses de vàries setmanes com en les clàssiques, i també va començar a vèncer molt jove. Difícilment hagués aconseguit sinó les 11 grans voltes i 22 grans clàssiques del seu palmarès.

Eddy Merckx al 1966 – Wikimedia Commons

Veurem si Evenepoel és capaç de rendir tan bé en els dos estils de proves. De totes formes, sense pensar en la figura de Merckx, el que sí que és segur és que Remco animarà, encara més, el món del pilot internacional.

De moment, ja té un Tour a Bèlgica i una clàssica de San Sebastià al sarró.