Tortosa dóna el tret de sortida als debats territorials del procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport

2 minuts de lectura

La Secretaria General de l’Esport (SGE) ha iniciat avui a Tortosa els debats territorials dins el procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport que s’haurà de traduir després en la Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya. Unes 50 persones en representació dels diversos agents esportius de les Terres de l’Ebre han fet les primeres aportacions.

El Centre Cívic de Ferreries ha estat l’escenari de la primera trobada territorial, presidida pel director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i la representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Cinta Espuny, que ha reunit persones vinculades a l’esport de les comarques del Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Regidors d’Esports, representants d’entitats esportives i de l’àmbit de salut i esport, alcaldes i coordinadors del Pla Català d’Esport a l’Escola, presidents i secretaris tècnics de Consells Esportius i delegats territorials de federacions esportives catalanes, entre d’altres, han conegut les diverses fases del procés participatiu endegat per la SGE el febrer passat que servirà per recollir l’opinió de tots els actors del món de l’esport, ja sigui tant a nivell de gran organització, a nivell de club, associació o empresa, així com també a nivell particular, en el marc de les bases del Nou Model de Governança de l’Esport Català, que té com a finalitat construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu.

La  primera fase del procés participatiu va començar durant el mes de febrer per recollir l’opinió de les 5 grans organitzacions del sector de l’esport; en una segona fase es realitzen 10 debats territorials per tot el territori; en la tercera fase s’organitzarà un debat per cada àmbit del document; una quarta fase serà de redacció i consens del Pacte Nacional per l’Activitat Física i l’Esport, i la darrera fase conduirà a la signatura i l’aprovació.

El procés participatiu es troba ja en la segona fase, amb la realització dels debats territorials durant els mesos de març i abril, que es faran els dilluns i dijous de 18 a 20 hores. En el debat d’avui a Tortosa, els assistents s’han dividit en petits grups per tractar cadascun dels àmbits del nou model de governança. Les cinc àrees són Activitat Física: promoció, prevenció i prescripció; Coneixement: educació, formació i recerca; Rendiment: detecció, tecnificació i alt nivell; Economia: empresa, turisme i esdeveniments, i Governança: organització, planificació i finançament.

Les conclusions de cadascun dels debats territorials es recolliran en un document i s’inclouran a les bases proposades pel Govern. El proper debat tindrà lloc dilluns dia 20 de març a Tremp amb entitats de l’Alt Pirineu i Aran.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!