El secretari general de l’Esport es reuneix amb el Consell Olímpic d’Àsia

1 minut de lectura

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, s’ha reunit avui amb una delegació de l’Olympic Council of Asia (Consell Olímpic d’Àsia), l’organisme que governa el moviment olímpic en aquest continent i reuneix més de 40 països, que ha vingut a Barcelona per conèixer el funcionament i l’estructura del model esportiu català.

IMG_0397web.jpg_1307823229

Elena Chakarova, secretària de l’OCA, i Liubov Matrosova, coordinadora de Solidaritat Olímpica del mateix, han mantingut una trobada amb Gerard Figueras i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, que li han explicat com es desenvolupa el sistema esportiu català, des de la base a l’alt rendiment, i el paper dels clubs, les federacions, els consells esportius i la resta d’agents que permeten el creixement de l’esport al país.

Els representants del Consell Olímpic d’Àsia han visitat posteriorment les instal·lacions del Centre Català de Tecnificació Esportiva d’Esplugues de Llobregat (Residència Blume), i durant la seva estada a Barcelona es desplaçaran també al CAR de Sant Cugat, l’INEFC Catalunya i altres entitats esportives per conèixer la seva activitat.

L’OCA, una de les cinc associacions continentals reconegudes pel Comitè Olímpic Internacional, és el vèrtex de l’estructura esportiva d’Àsia. Entre els seus objectius, hi ha promoure els principis de l’olimpisme en aquest continent, desenvolupar l’esport, la cultura i l’educació dels joves asiàtics, així com promoure el respecte, l’amistat i la pau mitjançant la pràctica esportiva.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!