Inaugurada a l’Illa Diagonal de Barcelona una exposició amb l’oferta d’ensenyaments esportius de Catalunya

1 minut de lectura

IMG-201704web1.jpg_1307823229

L’Escola Catalana de l’Esport (ECE), depenent del Consell Català de l’Esport, ha estat present avui, mitjançant la seva directora Gemma Vilaró, en la inauguració de l’exposició ’El teu esport. La teva professió’, centrada en els ensenyaments esportius tant de grau mitjà com de grau superior que s’imparteixen als centres docents de Catalunya. La mostra, organitzada pel Departament d’Ensenyament, es podrà visitar fins al 13 de maig a l’Illa Diagonal de Barcelona.

L’acte inaugural ha comptat amb la presència de Melcior Arcarons, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial; Lluís Font, president del Consell Escolar de Barcelona, i Olga Adroher, cap de Servei d’Ordenació d’Ensenyaments de Règim Especial, a banda de representants de diverses federacions esportives.

L’exposició vol donar resposta a la creixent demanda de tècnics qualificats en les professions d’entrenadors, directors i coordinadors esportius per tal de dirigir activitats esportives d’alt rendiment i activitats esportives relacionades amb el lleure o altres sectors, actualment amb un alt nivell d’inserció laboral. El creixement de l’oferta d’aquests ensenyaments és proporcional a la demanda del mercat de treball, per tal d’absorbir les sol·licituds dels sectors empresarials de l’àmbit de l’esport.

La mostra pretén alhora difondre entre els joves l’oferta diversa i especialitzada  d’ensenyaments esportius de les 14 diferents disciplines esportives amb les seves especialitats (Atletisme, Bàsquet, Busseig esportiu, Esgrima, Espeleologia, Esports d’hivern, de muntanya i escalada, Futbol, Futbol Sala, Handbol, Hípica, Judo i defensa personal, Piragüisme, Salvament i Socorrisme i Vela). Actualment, hi ha més de 4.630 alumnes matriculats en els 64 centres d’arreu de Catalunya en les diferents disciplines esportives de grau mitjà i grau superior:

Fins al 13 de maig, es preveu que visitin aquesta exposició més d’un milió i mig de persones, que podran conèixer els ensenyaments especialitzats amb unes sortides professionals altament demandades, com ara entrenadors o guies de les activitats esportives relacionades amb el lleure: piragüisme, descens de barrancs, espeleologia, travessies de mitja i alta muntanya, i turisme eqüestre, entre d’altres. També es projectaran vídeos de les activitats que es realitzen als centres educatius de Catalunya, produïts en col·laboració amb el Canal Taronja TV dins el projecte Set d’Art, així com projeccions d’imatges cedides per l’empresa GoPro d’esports. En el disseny de l’exposició han col·laborat alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!