Uns 400 joves catalans s’han format a Tarragona com a Dinamitzadors d’Esport a l’Escola

CIATE_TARRAGOweb2.jpg_594865017

Després de sis dies d’intensa activitat, aquesta tarda ha finalitzat la 12a edició del Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola, en el qual han participat uns 400 joves d’entre 12 i 18 anys de tot Catalunya al Complex Educatiu de Tarragona. Joan Plana, representant territorial de l’Esport a Tarragona, i Jordi Miró, director general d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament, han presidit l’acte.

La cloenda ha començat amb una mostra d’activitats per part dels grups de dinamitzadors a la plaça central del Complex Educatiu. A continuació, l’alumnat i les famílies s’han traslladat al teatre, on s’ha fet l’acte oficial de cloenda amb els parlaments de les autoritats i el lliurament de diplomes als nois i noies.  Durant el matí, els joves havien assistit a les últimes classes del curs.

El 12è Curs de Formació de Dinamitzadors d’Esport a l’Escola s’ha impartit amb la col·laboració de l’Escola Catalana de l’Esport i l’Associació de Joves Dirigents (Jo–DiC), i incloïa dos cursos: el CIATE de Dinamitzadors/res (1r nivell), amb 312 inscrits, i el CIATE de Gestió (2n nivell), amb 87 alumnes.

Aquests joves, procedents de totes les comarques de Catalunya, han estat seleccionats/des pels coordinadors/des dels 1.001 centres educatius que han participat al Pla Català d’Esport a l’Escola durant el curs 2016-17. Els dinamitzadors han fet una formació específica de 50 hores (8 hores diàries) amb continguts sobre activitats esportives i sobre iniciació a la gestió esportiva, el lideratge i la formació en valors. El bloc de continguts i el professorat estava facilitat i programat per l’Escola Catalana de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Els cursos de dinamitzadors s’emmarquen en el Pla Català d’Esport a l’Escola, el programa impulsat per la Generalitat des de fa 12 anys per incrementar la pràctica esportiva en horari no lectiu en els centres educatius, en el marc d’una societat cada vegada més sedentària, i per educar el jovent en valors. Els dinamitzadors/es són els alumnes responsables de liderar l’associació esportiva que s’ha creat a cada escola inclosa al Pla Català.

Ja tenim aquí la Fosbury 34!