El vòlei platja se’n va de gira

2 minuts de lectura
És probable que el vòlei platja sigui un dels esports més practicats durant els mesos que a casa nostra fa una calorada de por. Precisament a les portes del primer cap de setmana de juny i amb la línia que marca la temperatura de les prediccions prenent un relleu més propi de la Pica d’Estats, és probable que la molta afició practicant d’aquest esport s’hi decideixi.

El vòlei platja és molt popular, òbviament, a totes les zones de costa si bé també és cert que com en altres modalitats de platja cada cop són més freqüents els camps habilitats en zones d’interior per a la seva pràctica. Com en totes les disciplines, en vòlei hi ha les parelles top, les millors de Catalunya, amb el seu calendari i la seva competició. Som terra d’esportistes olímpics fins i tot. Hi ha qui se n’apassiona tant que ho converteix en hobby permanent i també els més maldestres o ocasionals. I, cal parar atenció, perquè hi ha una competició que obre un paraigües tant gran que tots tres nivells hi tenen cabuda. És el Vichy Catalan Tour.

El Vichy Catalan Vòlei Tour està pensat per a tots els amants del vòlei platja, ja que a banda del circuit per a jugadors d’alt nivell, també existeix la competició Vichy Plus i la competició Mixta. El Vichy Plus és la categoria de plata del circuit que disputen totes les parelles que dissabte no es classifiquen pel campionat professional. La competició Mixta és totalment amateur, i es disputa diumenge en paral·lel al Vichy Catalan Vòlei Tour.

Un moment del tour a Masnou l’any passat

La prova de referència

La localitat maresmenca del Masnou acollirà aquest cap de setmana la tercera prova del Vichy Catalan Vòlei Tour – Campionat de Catalunya 2019 de vòlei platja que organitza la Federació Catalana de Voleibol. Tots els partits del cap de setmana es disputaran a les instal·lacions del Club Nàutic El Masnou, que repeteix per segon any consecutiu com a seu del circuit estival de vòlei platja català.El dissabte al matí es disputarà la fase prèvia, que determinarà les setze millors parelles masculines i femenines que jugaran els partits de diumenge. Les finals es disputaran diumenge a la tarda: a les 18 hores la femenina, i a les 19 hores la masculina. Totes dues es podran seguir en directe per la web i pel canal Esport3 de Televisió de Catalunya. En el campionat, que es disputa entre els mesos de maig i setembre a diverses localitats catalanes, hi participen jugadors catalans, de la resta de l’Estat i també internacionals.

Tot obert

El Vichy Catalan Vòlei Tour 2019 no té, de moment, uns dominadors clars. En la primera prova del circuit disputada a la platja de Badalona es van imposar les parelles formades per Ester Ribera i Lia Merteki –les campiones de Catalunya absolutes de la temporada passada en la categoria femenina– i per Carlos Mora i Javi Naya en la masculina. En la segona prova, disputada a la platja de Vilanova i la Geltrú, van pujar al més alt del podi Júlia Bonet i Elena Biosca en categoria femenina, i Hernán Tovar i Nico Zanotta, en la masculina.

Per iniciar-se al circuit

La prova del Masnou és una excel·lent parada del circuit per aquells amants del voleibol que vulguin participar per primera vegada en el circuit. Ho poden fer gràcies a la llicència de dia que s’ha creat específicament per als jugadors que no han jugat mai una prova del Vichy Catalan Vòlei Tour o que no poden inscriure’s a totes les parades del campionat.

El calendari de proves del Vichy Catalan Vòlei Tour – Campionat de Catalunya 2019 el completen Lloret de Mar (8-9 juny), Cambrils (22-23 juny), Mataró (6-7 juliol), Torredembarra (27-28 juliol), Empuriabrava (24-25 agost) i les grans finals de Cunit (7-8 setembre).