Galia Dvorak, Sara Ramírez i Clàudia Caymel, decisives en el camí cap a l’europeu

1 minut de lectura

Luxemburg acollirà el proper mes de setembre el campionat d’Europa de tennis de taula. En el camí cap a la gran cita continental d’aquest esport, aquests darrers dies hi ha hagut unes quantes seleccions que tenien partits transcendentals. Les palistes Galia Dvorak, Sara Ramírez i Clàudia Caymel han fet els deures.

galiadv
Galia Dvorak, en ple partit contra Tin-Tin Ho / Fotografia: RFETM

La selecció espanyola femenina de tennis de taula disputarà el campionat d’Europa de Luxemburg del 13 al 17 de setembre a la màxima categoria continental. El gran objectiu de l’equip estatal del primer tram de 2017 no es va poder assolir al mes de gener, a la lliga europea, després de ser segon del seu grup. Ara, a mitjans d’abril, han disputat els playoff, la darrera oportunitat per classificar-se entre els millors conjunts d’Europa.

En una eliminatòria d’anada i tornada en tot just una setmana de marge l’equip integrat per les tres jugadores catalanes s’ha mostrat molt superior i ha derrotat a Anglaterra per un contundent 0 a 3 i 3 a 0. No hi ha cap mena de dubte: l’accés a l’europeu és més que merescut. L’eliminatòria havia començat amb molt bon peu en terres britàniques, amb triomfs de Dvorak per 1 a 3 i de Ramírez per 0 a 3 contra les seves rivals. Maria Xiao, del Cartagena, va obtenir l’altre triomf. Precisament la localitat murciana ha acollit els enfrontaments de tornada, en què Xiao (3-2), Dvorak (3-2) i Caymel (3-2) han obtingut els tres triomfs necessaris per tancar l’eliminatòria per la via ràpida. Tres batalles molt més complicades que les viscudes a l’anada però resoltes en el cinquè i decisiu set per partida triple.

caymel
Clàudia Caymel ha assolit la darrera victòria de l’eliminatòria / Fotografia: RFETM

L’europeu a l’horitzó

La classificació de la selecció espanyola és una gran oportunitat per a Galia Dvorak, Sara Ramírez i Clàudia Caymel de brillar en el millor escenari possible. L’any passat no es disputava la competició per equips (una absència del programa habitual en els anys olímpics) i el 2015 el combinat estatal no va aconseguir classificar-se.

Així doncs, les tres catalanes estan preparades per reeditar l’experiència de 2014, en què van accedir a la fase final del torneig. Aquell any, però, van encadenar tres derrotes a la fase de grups davant Romania, Portugal i Polònia que les va deixar fora de les eliminatòries pel títol. A Luxemburg, sens dubte, tindran ganes de plantar cara i millorar els resultats.