Anna Serrallonga i Antonio Martínez, els millors del CEO 2017

3 minuts de lectura

Els valencians van arrasar a les proves individuals i els catalans, als relleus

unnamed (5)
Podi de la llarga distància / Fotografia: Ampa Gil-Brotons

Acaba la Setmana Santa i amb ella el Campionat d’Espanya d’Orientació (CEO) que es va celebrar a les localitats madrilenyes de Canencia i Miraflores de la Sierra. Foren tres dies, cinc curses i 27 medalles a repartir que en gran part han viatjat al País Valencià i Catalunya.

Esther Gil i Luís Nogueira s’emporten els primers ors

El divendres dia 14 es va donar el tret de sortida al CEO 2017 a Canencia amb la distància mitja, una cursa tècnica i ràpida on cap dels corredors favorits es va salvar dels errors. Entre les dones, l’alacantina Esther Gil (CEColivenc) va ser la més ràpida per davant de la gran favorita, Anna Serrallonga del club GRIONS (Girona) i la badalonina Annabel Valledor (BO). Pel que fa als homes, també els favorits van fallar i Antonio Martínez (CEColivenc) es va emportar la plata mentre que l’altre gran favorit i company de club de Martínez, es va haver de conformar amb la 5a plaça.

A la segona sessió de divendres, es van celebrar els relleus clàssics (de bosc) en els que Catalunya i País Valencià, tornarien a ser favorits per a les medalles. En homes, no hi ha discussió que el País Valencià té el millor equip de relleus de l’estat amb els dos grans orientadors del moment, Antonio Martínez i Andreu Blanes i el llegendari Roger Casal. Efectivament foren ells qui s’emportaren l’or cap a casa mentre que la plata se la van jugar Catalunya i Andalusia en un apretat final. No va poder ser pels catalans que finalment es van emportar el bronze.

El País Valencià, campió del relleu masculí. Catalunya, del femení
El País Valencià, campió del relleu masculí. Catalunya, del femení

En categoria femenina la disputa per l’or esta sent més ajustada durant els últims anys i tant Catalunya com el País Valencià poden emportar-se l’or. En aquesta ocasió l’equip format per les catalanes Ona Ràfols, Ampa Gil i Anna Serrallonga es va emportar l’or per davant de les valencianes entre les que corrien la guanyadora de la mitja, Esther Gil i Violeta Feliciano que guanyaria l’sprint al dia següent. El bronze va viatjar fins a Castella la Manxa.

Dissabte d’urbanes a Miraflores de la Sierra

El segon dia de competicions es va dedicar a les curses urbanes que es van celebrar a Miraflores de la Sierra. El dissabte al matí es va córrer la distància sprint en la que els corredors alacantins del Centre Esportiu Colivenc, Violeta Feliciano i Andreu Blanes es van emportar l’or. A Violeta l’acompanyarien en el podi les catalanes Ona Ràfols (COC) i Anna Serrallonga (GRIONS) mentre que en homes el també corredor del CE Colivenc, Antonio Martínez, tornaria a pujar al podí a per recollir el bronze.

Violeta Feliciano i Andreu Blanes, guanyadors de la prova esprint / Fotografia: Ampa Gil-Brotons
Violeta Feliciano i Andreu Blanes, guanyadors de la prova esprint / Fotografia: Ampa Gil-Brotons

La sessió de la tarda va acollir els relleus mixtes que varen tindre com a centre de competició la mateixa plaça de bous. Des d’allà es van poder viure moments molt emocionants, sobretot per Catalunya que va fer doblet emportant-se or i plata per davant de Castella-Lleó. L’altre gran favorit, el País Valencià, va quedar desqualificat quan un dels seus corredors va deixar de pinçar una fita.

La distància llarga més dura de la temporada

La tercera i última jornada de competició es va reservar per a la distància llarga el matí de diumenge. Aquesta serà segurament serà la més dura de la temporada, no només pel seu traçat sinó també per haver-se fet després de 4 curses intenses. De nou Anna Serrallonga (GRIONS) i Esther Gil (CE Colivenc) es van jugar l’or com havia passat a la mitja, però aquí Anna va tindre un final més explosiu guanyant-li a Esther per 8 segons després d’1h21 de cursa. El bronze també aniria a Alacant i al Colivenc de la mà de Violeta Feliciano.

Pel que fa als homes va ser un triplet pel Centre Esportiu Colivenc ja que Antonio Martínez es va emportar l’or per davant d’Andreu Blanes i Roger Casal fent així que el colivenc s’emportara 10 de les 18 medalles individuals.

Tots els resultats, aquí