L’eivissenc Liam Whaley, campió al mundial del vent

1 minut de lectura

El surf d’estel, força més conegut en la seva denominació anglosaxona de kitesurf, és un esport conegut a casa nostra pels incomptables èxits de Gisela Pulido des de ben petita. Allunyada del campionat del món d’enguany i immersa en altres projectes, aquest 2017 les mirades les centrem en el paper de Liam Whaley, un esportista eivissenc de mare britànica i pare holandès que actualment resideix a Tarifa (Andalusia) per poder practicar amb regularitat aquest esport espectacular.

kitesurf
Liam Whaley en acció / Fotografia: Ydwer Van der Heide

Fa un parell d’anys, Whaley va confirmar el seu talent a l’elit mundial proclamant-se campió del món, un títol que no va poder mantenir el 2016 per les lesions i per l’excel·lent temporada del brasiler Carlos Mario. Aquest curs, en plena forma, Whaley ha estrenat temporada amb un magnífic triomf a les platges de Leucata, a pocs metres de l’estanye de Salses que assenyala el límit septentrional dels Països Catalans. La cita, multidisciplinar, s’autoanomena “Mundial del Vent” i és la primera parada de la copa del món de surf d’estel. Whaley s’ha imposat amb una millor puntuació de 9,67 punts i recupera la condició de favorit al títol.

L’eivissenc és una estrella reconeguda entre els amants dels esports extrems i del kitesurf i té milers de seguidors a les xarxes socials. Fa poques setmanes va publicar un vídeo ideat per ell mateix que ens apropa als trucs més espectaculars d’un rider en constant creixement:

https://www.youtube.com/watch?v=wZgIkw23SWc

El primer 10 de la història

El gran rival de Whaley, malgrat no aconseguir el triomf, s’ha endut els focus de la cita mediterrània. I és que Carlos Mario ha pecat d’irregularitat però ha ofert el millor vol de totes les competicions internacionals disputades fins ara. Un 10/10 inèdit fins aquest cap de setmana a la copa del món que corre com la pólvora entre els amants d’aquesta disciplina esportiva. El duel dels propers mesos entre Mario i Whaley està servit. Propera estació: Alemanya

El mundial de vent de Leucata ha comptat amb altres competicions paral·leles vinculades al mar i a la platja, com una cita internacional de surf d’estel extrem, una prova de paddle surf, una altre de windsurf o fins i tot una cursa de “kite-buggies”, vehicles de tres rodes impulsats per un estel al cel.