Badalona acollirà el primer centre de tecnificació d’skate d’Europa

1 minut de lectura
Aquest dilluns les instal·lacions de l’Skate Àgora han acollit la presentació d’un projecte que promet sacsejar el món de l’skate

L’Skate és un dels cinc esports que s’incorporen al programa olímpic a partir dels Jocs de Tòquio de 2020. Quan queda un any i mig per a la cita japonesa, Badalona es posiciona com un centre de referència per als practicants de l’skateboarding amb l’anunci del projecte “Skate Agora Lab“, el primer centre de tecnificació i alt rendiment del continent europeu que vol esdevenir un model de referència per a la federació internacional World Skate i per al Comitè Olímpic Internacional.

Skate Agora Lab vol generar eines per al desenvolupament i la innovació en l’skate i comptarà amb múltiples programes de tecnificació i desenvolupament específics dissenyats i dirigits per reconeguts professionals de diferents àrees de l’entrenament esportiu i l’anàlisi tècnica. Els esportistes que participin del projecte gaudiran d’un seguiment mèdic, fisio-terapèutic, psicològic i nutricional i comptaran amb el mestratge d’Enrique Lorenzo i Jose Manuel Roura, grans referents d’aquest esport.

Presentació de l’Skate Agora Lab a Badalona / Ajuntament de Badalona

Els primers esportistes que participaran d’aquest nou projecte d’skate són Christian Estrada, Fran Martínez, Andrea Benítez, Ayoub EL Mrabet, Diego Cano, Roger Silva i Adrián García, que entrenaran a les instal·lacions de l’Skate Àgora de Badalona per millorar la seva tècnica dalt el monopatí.

L’Skate Agora Lab neix amb tres programes diferents: el de continuïtat, amb un pla de llarga durada i seguiment constant amb entrenaments que perseguiran objectius competitius prèviament establerts; el programa intensiu, amb estades i concentracions de treball per a atletes, equips o seleccions en moments concrets del calendari; i el programa sessió i test, amb una sessió única personalitzada que serà un primer contacte de l’esportista amb la metodologia del centre.

Un projecte de llarg recorregut a Badalona

Després de començar a rutllar el segon semestre d’aquest any i de la presentació pública feta aquest dilluns, el programa que actualment ofereix serveis per a una quarantena d’esportistes diferents vol fer un salt ràpid en els propers anys i iniciar el proper cicle olímpic amb més de 130 esportistes formant-se en l’skate a l’espai badaloní, que també preveu fer créixer les instal·lacions actuals i fins i tot acollir una prova classificatòria per als Jocs de Tòquio de 2020.