El 2019 serà molt recordat entre les patinadores del CPA Girona. El pas del temps dirà si es tracta d’un curs extraordinari o de l’inici d’una nova hegemonia en els grups grans de xou de patinatge artístic. De moment, però, l’èxit és el denominador comú de totes les competicions on han competit amb un programa tan sòlid com sorprenent a nivell coreogràfic (“Bacterium”) que l’acaba de catapultar cap a la medalla d’or al campionat d’Europa disputat al Palasport Giulio Bigi de Reggio Emilia, a Itàlia.
Des de l’estrena del nou programa al campionat territorial gironí, el CPA Girona ha anat perfilant l’actuació d’un grup cada cop més compacte i que per fi s’endú una gran victòria internacional. Campiones del territorial, del campionat de Catalunya, del campionat d’Espanya… i del campionat d’Europa. Mai abans l’equip gironí havia aconseguit tastar el podi d’un europeu, el gran repte que es resistia en una trajectòria ascendent que l’ha portat a ser el vigent subcampió del món de grups grans de xou. Sigui com sigui, a la cita europea sempre fallava alguna cosa i el repte era allunyar els fantasmes i demostrar el seu talent davant l’ombra sempre present del CPA Olot.
Un ball rodó, una actuació somiada i un títol molt anhelat finalment al sarró. La quarta posició de l’any passat després d’haver sorprès al campionat d’Espanya ja és història i la medalla d’or ja penja al coll de les patinadores. L’equip de Nuri Soler s’ha imposat finalment davant el Diamante i el Royal Eagles italians, de manera que el CPA Olot, que cercava el seu setè títol continental consecutiu, s’ha quedat fora del podi i s’ha hagut de conformar amb la quarta plaça, just per davant del PA Masnou. Les olotines han comès alguns errors durant el programa i s’han quedat sense medalla, un toc d’alerta molt important de cara als World Roller Games d’aquest estiu on lluitaran per revalidar un any més el seu títol de campiones del món. El duel entre gironines i olotines és fantàstic per al patinatge artístic català, que viu un moment esplèndid també en altres categories.
Sense anar més lluny, aquest cap de setmana a Itàlia el Foment Cardoní ha repetit la medalla de bronze en quartets sèniors que ja va guanyar l’any passat a Lleida gràcies al bon treball de Pere Marsinyach, Llorenç Álvarez, Júlia Vallejo i Clàudia Terradas amb l’exercici “Plàsic”. El Lliçà de Vall ha acabat l’actuació en un modest desè lloc. A més, el CP L’Aldea ha confirmat el seu domini dels grups petits amb una nova medalla de bronze a l’escena internacional.
D’altra banda, en categoria júnior el Reus Deportiu ha aconseguit la proesa de revalidar el títol de campió d’Europa amb l’actuació “Guardians of Light” del seu grup que garanteix un relleu d’alta qualitat dels reusencs en els propers anys al màxim nivell internacional. En aquesta mateixa categoria menció especial per als joves del CP Bescanó, que van estrenar podi amb un meritori tercer lloc final.