Els millors esportistes de 2016: del 30 al 21

3 minuts de lectura

La Fosbury tanquem l’any amb una mirada cap als millors esportistes de 2016 de casa nostra. Hem determinat un top 50 amb un criteri lliure i alegre. No hi és tothom que s’ho mereix, però tothom que hi és, s’ho mereix. Us oferim la tercera entrega: del 30 al 21!

30. Camille Lacourt – Natació – 31 anys

El veterà nedador de La Cabanassa s’ha tornat a quedar a les portes de la medalla olímpica. A Rio va ser cinquè als 100 esquena després del quart lloc de Londres 2012. Lacourt, però, ha brillat als campionats d’Europa, on ha assolit un doble títol als 50 i als 100 esquena que l’han tornat a situar com un dels grans nedadors de la història de casa nostra. Ha anunciat la seva retirada després dels mundials de 2017.

camille-lacourt-ramene-l-or-de-londres

29. Sergio Llull – Bàsquet – 29 anys

El jugador menorquí ha completat un altre any impressionant. Campió de la lliga ACB (escollit MVP, enfilant-se als 17 punts i 5 assistències per partit durant els playoff) i de copa del rei amb el Real Madrid, també ha tornat a tastar un podi olímpic amb la medalla de bronze als Jocs de Rio. A la selecció no va ser tan determinant com amb els blancs, que aquest any van caure als quarts de final de l’eurolliga.

sergio-llull

28. Ramona Gabriel – BTT – 32 anys

L’exhibició que va fer la ciclista de Ponts a la darrera Titan Desert és antològica. Gabriel va guanyar en cinc etapes consecutives de la prova maratoniana de BTT, amb una exhibició sense precedents. La ciclista de la Noguera també s’ha proclamat campiona d’Espanya de MTB en ultramaratons i ha guanyat diverses proves del calendari català. Regna a les distàncies llargues sobre dues rodes.

titan634

27. Maica García – Waterpolo – 26 anys

La boia del CN Sabadell ha assumit el rol de líder que ha deixat vacant la gran capitana Jennifer Pareja i ha estat una peça clau en les victòries del conjunt vallesà a la divisió d’honor, a la supercopa, a la copa d’Europa i a la supercopa europea. García també va tenir un paper determinant en la cinquena plaça olímpica de la selecció espanyola als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

14696329654651

26. Ignasi Ávila i Joan Font – Ciclisme – 37 i 31 anys

És l’únic duo d’aquesta llista i els responsables d’haver portat un tàndem català a brillar en les grans cites internacionals de la temporada. En el primer tram de l’any van tornar a pujar al podi d’un mundial amb la medalla de plata de persecució en pista. Als Jocs Paralímpics van demostrar la seva polivalència amb una altra plata a la prova de ciclisme en ruta i un diploma al velòdrom.

joan-font-ignacio-avila-rio-2016

25. Marcus Cooper Walz – Piragüisme en aigües tranquil·les – 22 anys

El mallorquí va arribar a Rio de Janeiro després de classificar-se al preolímpic del mes de maig amb un tercer lloc i una classificació indirecta. Tres mesos després va sorprendre a tothom. Es va proclar campió olímpic del K1 1.000m amb una remuntada espectacular. Una temporada discreta amb un colofó perfecte que ha avançat les previsions que l’apuntaven com a talent a seguir per a Tòquio 2020.

Olympic Games 2016 Canoe Sprint

24. Anna Cruz – Bàsquet – 30 anys

La jugadora de Badalona ha completat una temporada sense títols però, alhora, meravellosa. Ha estat triple finalista de les tres competicions més importants de l’any: de la WNBA, de l’eurolliga i dels Jocs Olímpics. A Rio, Cruz va brillar amb una cistella sobre la botzina decisiva als quarts contra Turquia. A la final de la WNBA va tenir menys protagonisme. A l’eurolliga va pujar al podi amb l’Orenburg rus.

annacruz

23. Albert Torres – Ciclisme en pista – 26 anys

El menorquí continua brillant als velòdroms d’arreu del món. Aquest 2016 s’ha proclamat bicampió d’Europa en òmnium i en madison (amb Sebastián Mora), tetracampió d’Espanya i medallista de bronze al mundial, de nou amb Mora, al Madison. La seva punta de velocitat l’ha portat a fer un bon paper en algunes arribades massives de proves en carretera a Mallorca, el País Valencià i la Gran Bretanya.

20160701-ridestaffs-albert_torres-3000

22. Kim López – Atletisme – 27 anys

El valencià s’ha consagrat definitivament aquest any amb una trajectòria impecable. El mes de juny es va proclamar campió d’Europa en llançament de disc i de pes en categoria F12 per a discapacitats visuals. Després va aconseguir la millor marca mundial de l’any en pes. I més tard va fer bons els pronòstics al setembre als Jocs Paralímpics amb un or indiscutible en aquesta disciplina. Ja ho ha guanyat tot.

juegos_paralimpicos-otros_deportes_153996953_15815303_1706x960

21. Berta Tarrida – Hoquei sobre patins – 24 anys

La lluita de la jugadora de Sant Sadurní d’Anoia per superar la seva sordesa i esdevenir una referència de l’hoquei patins mundial no para de donar fruits. Tarrida s’ha proclamat campiona del món amb la selecció espanyola a Xile. També ha sigut una peça clau en els èxits del CP Voltregà, que ha guanyat l’OK Lliga i una nova Copa d’Europa. No atrau els focus, però Tarrida és indispensable.

ser-sorda-no-le-impidio-ser-la-referencia-del-hockey-espanol

El rànquing complet:

Del 50 al 41 / Del 40 al 31 / Del 20 a l’11 / Del 10 a l’1