Hafthor Björnsson interpretant la Muntanya a Joc de Trons / Font: HBO

“La Muntanya” de Joc de Trons revalida el títol d’Home més Fort d’Europa

1 minut de lectura
Hafthor Björnsson interpretant la Muntanya a Joc de Trons / Font: HBO
Hafthor Björnsson interpretant la Muntanya a Joc de Trons / Font: HBO

 

Alerta, l’article pot tenir algun spoiler de Joc de Trons!

Els amants del Canal 33 recordareu l’home més fort del Mon i els seus succedanis. Aquelles competicions d’aixecar cotxes, troncs, córrer, i tot amb l’objectiu de trobar la persona més semblant a Hèrcules. Doncs el passat 12 de juliol Leeds va acollir el certamen europeu on va revalidar el títol Hafthor Björnsson. Potser pel nom no el coneixereu, però si sou dels que segueixen Game of Thrones / Joc de Trons l’hareu vist i el recordareu: és The Mountain, la Muntanya, i us haurà marcat per l’escena en la que s’enfronta a Oberyn Martell.

Curiosament Hafthor va començar la seva carrera esportiva com a jugador de bàsquet. Els seus 2,06 el van dur a jugar per primera vegada al KR Basket Reykjavík de la lliga d’Islàndia, i va ser escollit per al segon equip Nacional de Bàsquet islandès. La temporada 2007-2008 va fer el salt a la màxima divisió amb el FSu Selfoss Basketball però poc després una lesió al genoll li va estroncar la carrera. Just aleshores es va inscriure al draft de la NBA sense ser escollit.

Una trobada el 2008 amb Magnus Ver Magnússon, quatre vegades l’home més fort del món i mite a Islàndia, li va fer canviar radicalment la forma de veure l’esport. Magnússon li va dir que tenia maneres d’home fort, i aquest impuls el va fer dedicar-se en cos i ànima per aconseguir l’objectiu. Des d’aleshores Bjornsson no ha deixat de competir i obtenir bons resultats:  porta 5 campionats d’Islàndia consecutius, els dos darrers d’Europa i tres tercers i un segon lloc al campionat d’Home més fort del món. Un bon bagatge que ha compaginat amb el d’actor. Com podeu veure al següent vídeo l’actuació del passat 12 de juliol és simplement bestial.

De fet, i centrant-nos amb Joc de Trons, Hafthor Bjornsson és el tercer actor en fer el paper de Ser Gregor Clegane, conegut per la Muntanya, i l’encarregat de reproduir una de les escenes més impactants de la sèrie, quan, en un combat a vida o mort s’enfronta a Oberyn Martell. La destresa en els seus moviments i força en portar la llança contra la Muntanya semblaven assegurar la victòria d’Oberyn, que volia venjar la mort de la seva germana. Amb la Muntanya a terra, amb una llança al mig del cos, Oberyn només havia de rematar… però no ho va fer. La Muntanya es va aixecar, confessà els seus crims i… Millor que miris l’escena.

Hafthor Bjornsson: un gran atleta i un bon actor!

https://www.youtube.com/watch?v=adPHllOqkIE

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!