I cal agrair als que ban posar el nom a la cosa, servint amb safata la comprensió dels que el veuen anunciat a la cartellera, la propaganda o les xarxes socials del seu gimnàs de capçalera. El piloxing barreja pilates i boxa i es posiciona com una proposta singular en la categoria d’esports que s’entenen en la lògica de fitness, de treballar de forma amena el màxim de físic. Combinant entreteniment, si és que li podem dir així, i la pròpia pràctica de suar la cansalada que es vol quan s’entra per la porta del local.
Un Pilates més animat
El món del fitness avança amb passes de gegant en la cerca de l’esport més complet i, alhora, més entretingut, per a mantenir-nos o posar-nos en forma. Tal vegada encara no hàgim trobat l’esport total, però ja estem a prop gràcies a activitats com el piloxing, una de les tendències actuals.
Una mescla curiosa
Però com passa en altres àmbits i mescles per les que, a priori, no donaries un duro la gràcia del piloxing és haver encertat en barrejar dues disciplines de naturalesa esportiva tan diferent l’una i l’altra. La seva ràpida difusió s’ha aconseguit gràcies a aquesta combinació de la fluïdesa i la precisió que proporciona el Pilates amb la velocitat i el dinamisme que proporciona el copejo en la boxa.
Per aprimar
I l’esport té la seva “llegenda”. El piloxing va ser inventat per la sueca Viveca Jensen en Beverly Hills, els Estats Units. Després de veure’s obligada a retirar-se del ballet a causa d’una lesió, es va dedicar a formar-se com a instructora en diferents esports, centrant-se especialment en la boxa i en el Pilates. Després de rebre diverses peticions perquè elaborés un programa en el qual s’afegís al Pilates un major component d’activitat física que ajudés a aprimar, Jensen va idear el piloxing amb l’objectiu de treballar diverses parts del cos com l’abdomen, les cames i els glutis, sense tot just adonar-nos i amb una intensitat similar.