Els nostres olímpics (Dia 16 i últim – La prèvia)

14:30h – Carles Castillejo
Atletisme: Marató

Carles Castillejo participarà per quarta vegada en uns Jocs Olímpics amb la disputa de la Marató. A Atenes 2004 va córrer els 5.000m, a Pequín 2008 va pujar fins als 10.000m i a Londres 2012 ja va debutar en la prova reina de l’olimpisme arribant en la 24a posició. A Rio hi arriba com a campió espanyol de la modalitat i amb una millor marca de 2:10:09. Té 37 anys i aquesta serà l’última cursa de la seva carrera professional. Un final immillorable.

Carles Castillejo

16:o0h – Alejandra Quereda i Elena López
Gimnàstica rítmica: Concurs complet per equips

L’alacantina i la valenciana participaran en la final del concurs complet per equips després d’una jornada classificatòria en la que la selecció espanyola va fer la millor puntuació. La medalla doncs, sembla a tocar. El primer exercici serà a les 16.00h amb cinta per a les cinc gimnastes de l’equip mentre que el segon, a les 16.50h, estarà compost per tres maces i dos cèrcols.

Alejandra Quereda i Elena López

16:30h – Selecció espanyola de bàsquet masculí
Espanya-Austràlia

La disputa per a la medalla de bronze serà segurament el darrer partit amb la selecció espanyola de la gloriosa generació capitanejada per Pau Gasol i Juan Carlos Navarro. La millor manera de dir adéu és guanyar a una selecció australiana que no es conformarà només en ser la sorpresa del torneig.

Gasol i Navarro

17:30h – Josep Antoni Hermida
Ciclisme: BTT

El ciclista de Puigcerdà es consagrarà a Rio com un autèntic veterà dels Jocs Olímpics. Aquesta serà la seva cinquena participació olímpica. Va guanyar la medalla de plata a Atenes 2004 i va ser també quart en dues ocasions, a Sidney i a Pequín. Amb 37 anys el ceretà ja no està al primeríssim nivell i no és dels favorits per al podi però la seva experiència serà un punt a favor per poder  donar la sorpresa.

Josep Antoni Hermida

19:00h – Ludovic Fàbregas
Selecció francesa d’handbol masculí

França i Dinamarca es jugaran l’or olímpic en un partit que es preveu molt ajustat. La selecció francesa comptarà amb la participació del nord-català Ludovic Fàbregas. Amb només 20 anys, seria el seu primer gran èxit amb la selecció absoluta.

Ludovic Fabregas

Nova revista en paper a la venda. Fes-te sòcia!