Els nostres olímpics (Dia 11 – La prèvia)

4 minuts de lectura

15:12h – Marcus Cooper Walz
Piragüisme en aigües tranquil·les: K1-1000m

El mallorquí d’Oxford disputarà la final olímpica d’una disciplina en què tot just està progressant i en què apuntava a completar un bon cicle olímpic… de cara a Tòquio 2020! Cooper Walz s’ha colat entre els millors i ho ha fet per la porta gran, amb la tercera millor marca dels finalistes després de ser tercer a la seva semifinal. No podem descartar res: lluitarà per pujar al podi i ho farà des del carril 7.

cooper walz

15:30h – David Bustos
Atletisme: 1.500m llisos

L’atleta mallorquí sembla una aposta sòlida (per marca, trajectòria i experiència) per accedir a les semifinals olímpiques, on s’hi classifiquen els 6 millors de cada sèrie (n’hi ha tres) i els sis millors temps dels atletes restants. Bustos correrà al costat del gran favorit a l’or, el kenià Kiprop, així com Souleiman, Centrowitz o Wote. Molts galls que no voldran cap sorpresa.

bustos

15:39h – Adel Mechaal
Atletisme: 1.500m llisos

L’atleta de Palamós ha viatjat finalment a Rio de Janeiro i competirà tal i com estava previst malgrat el terrabastall sofert fa tot just una setmana quan va sonar el crit d’alarma al voltant d’una alerta de la IAAF per haver-se saltat tres controls antidopatge que Adel Mechaal ha provat de justificar en els darrers dies amb testimonis com el de Bustos i amb correus enviats a la Federació espanyola d’Atletisme. Tot plegat, per poder competir a la gran cita de la temporada en què té serioses opcions d’accedir a la semifinal. Competeix a la sèrie de Makhloufi, que ahir es va proclamar subcampió als 800. Caldrà veure com gestiona la pressió: de tot plegat n’hauria d’aprendre i sortir-ne reforçat.

Adel-Mechaal-independentista-Espana-Europeo_933817995_109246225_667x375

16:05h – Caridad Jérez
Atletisme: 100m tanques

La mallorquina ha aconseguit la proesa de classificar-se per als Jocs Olímpics i gaudirà de l’experiència en la primera sèrie al costat de la nord-americana Castlin i la jamaicana Williams. Tot el que sigui igualar o millorar la seva marca personal hauria de ser considerat un èxit. Classificar-se per a les semifinals, a priori, són paraules majors.

jere

17:20h – Selecció espanyola de waterpolo masculí

Després de completar una excel·lent fase de grups amb una nova victòria contra Montenegro, els de Gaby Hernández van veure com els rivals directes renunciaven a guanyar els seus partits per evitar Sèrbia als quarts de final. El conjunt balcànic és un equip temible que ha fet un primer tram de campionat sorprenentment fluix però que de ben segur recuperarà la seva fiabilitat habitual als quarts de final. Espanya necessitarà la millor versió de Dani López Pinedo, d’Albert Español i companyia per vèncer i classificar-se per a les semifinals.

18:05h – Jordi Xammar i Joan Herp
Vela: classe 470

La parella catalana afrontarà les tres regates finals de la classe 470 (18:05h-19:30h-20:55h) amb l’objectiu d’accedir a les 10 primeres places de la general que donen accés a la medal race. Han demostrat que poden competir amb els millors. Caldrà veure si l’exigència de la jornada els passa factura. Ara mateix són onzens a la general, a només dos punts del desè lloc. Ho tenen a l’abast.

18:15h – Bàrbara Cornudella i Sara López
Vela: classe 470

Jornada molt exigent per a les regatistes del Maresme que hauran d’afrontar tres mànegues després que el mal temps hagi obligat l’organització a reprogramar la cursa pendent a la jornada d’avui. De moment són tretzenes a la general i estan a 10 punts del desè lloc que els donaria l’accés a la medal race: intentaran recuperar places. La mànega 8 a les 18:15, la 9a a les 19:40 i la 10a a les 21:05h.

18:30h – Sílvia Navarro (Handbol)

Després de la victòria contra Angola en el darrer partit de la fase de grups la selecció espanyola, amb la valenciana Sílvia Navarro a la porteria, afronta un dur enfrontament de quarts de final contra França, una selecció potent que ha acabat segona de l’altre grup després de guanyar tots els partits excepte el què la va enfrontar amb Rússia. Si volen lluitar pel podi hauran d’abandonar la irregularitat de Rio i oferir la seva millor versió.

navarro

19:00h – Ona Carbonell i Gemma Mengual
Natació sincronitzada: Final

Les catalanes arriben a la gran cita del campionat amb la 5a millor puntuació de les parelles finalistes després de les dues rondes preliminars, per darrera les russes, les xineses, les japoneses i les ucraïneses. Mengual i Carbonell no estaven satisfetes amb la nota dels jutges en la rutina tècnica i que els complica enormement les possibilitats d’endur-se una medalla de Rio. La final no parteix de zero: cada parella arrossega el 50% de la nota de la rutina tècnica. Si pugen al podi serà una benvinguda sorpresa.

mengualcarbonell

19:30h – Selecció espanyola de bàsquet femení

Arriba el moment decisiu del campionat per pràcticament tots els esports d’equip i el bàsquet femení no n’és l’excepció. Quarts de final per a l’equip que lidera Alba Torrens i en què Laia Palau marca el ritme. La rival és Turquia, un equip que va debutar amb dues derrotes però que ha sabut reaccionar i encadenar tres victòries ajustades contra el Japó, Bielorússia i Brasil. Espanya, que més enllà del duel amb els EUA compta els partits per victòries, parteix com a favorita per accedir a semifinals.

3fc51c_81bf8fa4a1c54bc782d9f7c70e65f3f9-mv2

20:10h – Xavi García i Adrià Delgado
Waterpolo: Croàcia – Brasil

Els dos jugadors catalans s’enfrontaran cara a cara en un partit en què de ben segur que els entrenadors de Croàcia i del Brasil els confiaran bona part de la responsabilitat dels llançaments calents i dels moments claus. La potent selecció croata de Xavi García sempre és favorita, però hauran de superar la pressió ambiental de les grades de la piscina brasilera, disposades a fer història de la mà (i l’encert) d’Adrià Delgado, Perrone i altres jugadors de primer nivell internacional. Quarts de final.

garcia

02:05h – Maria del Mar Jover i Concha Montaner
Atletisme: Salt de longitud

Les dues atletes del País Valencià competiran a la fase de classificació del salt de llargada amb l’objectiu de saltar per sobre els 6’75 metres exigits per accedir a la final. Maria del Mar Jover ha saltat 6’78 en un parell d’ocasions i haurà de fer pràcticament marca personal per passar ronda en només tres salts. Montaner, més veterana i amb molta experiència, intentarà reeditar el salt de 6’88m assolit encara no fa dos mesos. Disputar una final olímpica seria un enorme premi per a una clàssica de la longitud.

montaner