Aquest 25 de Juliol fa 25 anys que vam dir “Hola” al món

1 minut de lectura

rebollo

Avui és el dia. Avui a la nit farà exactament 25 anys que Barcelona va ser el centre del món i es va posar al mapa. Fa 25 anys d’aquell famós “Hola”, del memorable “Amics per sempre”, d’una cerimònia brillant amb un moment culminant: la mítica encesa del peveter amb la fletxa encesa llançada per Rebollo i que va rebre de mans d’Epi.

Precisament aquesta encesa ha estat el moment escollit pels ciutadans en el concurs de BCN Esports entre una tria prèvia dels instants més destacats dels Jocs del 1992:

Participa a la celebració ciutadana

Aquesta efemèride fa temps que es prepara i per això des de l’Ajuntament de Barcelona s’ha dissenyat una celebració ciutadana per commemorar els 25 anys dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92. Un dels actes amb més reminiscències cap a l’esdeveniment és el recorregut de la torxa i la bandera olímpica, que vol simbolitzar i recrear el que es va fer l’any 92.

El recorregut comença al Palauet Albéniz, a les 20:30h i acaba a Plaça Catalunya, centre neuràlgic de la festa, a les 21:45h. En total, 6,5 km de recorregut, que es desenvoluparan en diferents punts mítics de la ciutat. L’últim rellevista serà, com l’any ’92, l’històric jugador de bàsquet Juan Antonio San Epifanio ‘Epi’. Antonio Rebollo, que ja va encendre el peveter en la inauguració dels Jocs, l’esperarà a Plaça Catalunya. Allà rebrà el foc olímpic i amb una acció carregada d’emotivitat i simbolisme aconseguirà encendre el peveter de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. 

La torxa serà portada per esportistes del 92 i participants als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, i per representants de la societat civil (cultural, política, social, mitjans de comunicació…). Cada rellevista tindrà al costat un abanderat, que serà en aquest cas un representant de 30 entitats de tot tipus de la ciutat escollides pels districtes.