Cap de setmana triomfant per a l’hoquei herba català

2 minuts de lectura
Dilluns històric per l’hoquei herba català en què l’Egara va aixecar l’EHL -la segona competició continental- en vèncer per 4 a 3 al Mannheimer alemany en la final disputada a casa, al Pla de Bonaire de Terrassa. El Junior santcugatenc va acabar tercer de la màxima competició europea femenina (també sota les sigles EHL) en la seva primera participació en aquest torneig després de vèncer (2-1) el Gantoise belga en el partit per la medalla de bronze.

L’Egara, campió a casa

El conjunt terrassenc es va proclamar campió de l’EHL, la segona màxima competició europea, tancant un cap de setmana rodó al Pla de Bonaire. Divendres va imposar-se clarament per 8 a 1 al Post SV austríac i diumenge va guanyar les semifinals (5-4) als shoot-out davant el Rotterdam dels Països Baixos.

Dilluns va alçar la copa com a local en guanyar la final contra el Mannheimer alemany per 4 gols a 3. Marc Recasens amb tres gols i el porter Albert Pérez amb una aturada decisiva als darrers segons de partit van ser decisius en la consecució del títol, el tercer de continental per l’Egara.

El Junior es penja el bronze a Amsterdam

L’equip santcugatenc disputava la màxima competició europea per primera vegada i les jugadores de Marcel Margosa van fer història: són el tercer millor equip d’Europa. El partit de quarts el van resoldre amb triomf per 2 a 1 davant el Düsseldorfer alemany, però a les semifinals van perdre davant l’amfitrió (1-2). No obstant les blau-i-negres es van saber refer per acabar en tercera posició.

Contra el Gantoise els gols de Berta Serrahima, que va fer l’1 a 0 en transformar un penal córner, i de Maialen Garcia que feia la diana que trencava l’empat al darrer quart, van servir per aconseguir un bronze celebradíssim a la màxima competició continental.

La Copa del món, el juliol a Terrassa

Un 2022 fantàstic pel nostre hoquei herba que culminarà amb la celebració de la Copa del món femenina de l’1 al 17 de juliol a Amstelveen (Països Baixos) i a la cocapital del Vallès Occidental. Hi participaran setze seleccions, la dels Països Baixos és l’actual campiona. A l’Estadi Olímpic de Terrassa s’hi jugaran partits de la fase de grups, així com dos quarts del final, les dues semifinals, la final i el patit pel tercer i quart lloc.

Els encontres dels grups A i B es juguen al Wagener Stadium d’Amstelveen i els del C i el D a l’Olímpic de Terrassa:
A) Països Baixos, Alemanya, Irlanda i Xile
B) Anglaterra, Nova Zelanda, Índia i la Xina
C) Argentina, Espanya, Corea del Sud i el Canadà
D) Austràlia, Bèlgica, Japó i Sud Àfrica