Ho volem tot

2 minuts de lectura
Ho volem tot. Aquesta frase ha fet fira els darrers temps però segurament fins ara no s’havia relacionat amb l’esport i encara menys amb una disciplina de la que sovint se’n parla poc o gens. I estem parlant-ne aquí, perquè toca i perquè ens agraden els esports on Catalunya marca múscul.

El tennis de platja pot semblar estrany encara al públic neòfit però segurament el que sorprendrà més a qui ho llegeixi és saber que la selecció catalana és bicampiona del món. Ja és la millor del globus però ara ho vol ser del continent. I això passa per aconseguir batre una rival dura com és Itàlia. Els transalpins són la selecció guanyadora en cinc de les sis edicions disputades. També sembla un escull important Polònia, finalista a Castelldefels. La competició es dirmirà a Sardenya

Cop d’estat a l’hegemonia

Catalunya ha capgirat l’hegemonia italiana en els mundials de Beach Tennis. Les victòries del 2018 i d’aquest 2019 a Castelldefels li han permès arribar fins als quatre títols per nacions, tot frenant una ratxa transalpina que incloïa 15 èxits de 17 possibles.

En canvi, la situació en els Campionats d’Europa és totalment diferent, amb cinc triomfs d’Itàlia en sis edicions disputades, tres d’ells consecutius des de l’únic èxit de l’equip de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat), el 2015. L’europeu d’aquesta temporada, que es torna a disputar a Muravera (Sardenya), significarà una nova oportunitat perquè els catalans es treguin l’etiqueta d’eterns subcampions, encara que la competència serà alta i hauran de fer front al fort vent canviant que caracteritza la zona.

L’amenaça polonesa

Al marge d’Itàlia, el combinat català haurà d’estar molt pendent de Polònia, flamant subcampiona del món a Castelldefels i responsable que els transalpins es perdessin la seva primera final en 19 anys. De fet, Catalunya va haver-se d’esperar a joc decisiu dels dobles mixtos per derrotar-los, després d’aixecar dues pilotes de partit. El principal punt fort del conjunt polonès és el seu doble femení mentre que, en canvi, la selecció que capitaneja Marcial Prieto presenta moltes novetats entre les noies.

La resta de rivals seran Lituània, Alemanya, Luxemburg, l’amfitriona Sardenya i les debutants Rússia i Bulgària.
Experiència i joventut
L’equip ABTCat estarà format per Gerard Torres, Pol Filella i Santi Puente, que repeteixen respecte al conjunt que es va proclamar campió a Castelldefels; i Ivet Escamilla, Anastasia Salangi i Adriana Pascu, que és l’única que va disputar el mundial però amb el combinat B. També han viatjat a Sardenya els júniors Carlota Duran, Ingrid Vila, Víctor Duran, Jordi Vega i Angelina Cusumano. I és que també es repartiran medalles en les categories d’individuals, dobles, dobles mixtos, joves i dobles per a majors de 40 anys, que és l’única categoria que comença avui. La competició per equips es disputarà fins diumenge.