L’handbol guanya terreny a la televisió gràcies a La Xarxa

1 minut de lectura
Aquest dilluns es va presentar un nou acord entre la Federació Catalana d’Handbol i La Xarxa. D’aquesta manera es formalitza l’entesa que ha permès que des de fa unes setmanes cada diumenge a la tarda es pugui veure per televisió un partit de categoria estatal (masculina o femenina) amb participació catalana.

Es tracta per tant d’un nou pas endavant en la difusió dels esports que com vam demostrar en el darrer estudi de la Fosbury, tenen poca presència als informatius de les televisions públiques de casa nostra. El que anomenem des de fa anys com esports minoritzats, que no minoritaris. Un acord que segueix la línia del que va començar la passada temporada amb la Federació Catalana de Bàsquet i que tan bons resultats ha donat.

El cas de l’handbol

Un d’aquests esports amb poca presència a la nostra televisió és l’handbol (als TN de TV3 no arriba ni a l’1%), tot i que sortosament TVC manté els drets de la millor competició mundial –com és la Champions League que juga el Barça– i recentment vam poder presenciar en directe la Supercopa de Catalunya Femenina, per Esport3.

Però queda clar que cal fer més passos per fer més visible el nostre esport i els nostres clubs més enllà del màxim nivell, i en categoria masculina i femenina. Així, cada diumenge a les 18h els aficionats podran gaudir en directe per les televisions locals de La Xarxa i el canal 159 de Movistar+ d’un partit del grup C de la Divisió de Plata Femenina (on hi juguen vuit equips catalans i cinc valencians) o del grup D de 1a Estatal Masculina (format per 16 equips catalans).

acord

L’acte de signatura de l’acord celebrat al Museu Colet de Barcelona, va comptar amb la presència de Gerard Figueras, el màxim representant de l’esport a Catalunya, que va avalar l’acord entre les dues parts representades pel president de la Federació Catalana d’Handbol, Jaume Fort, i el cap de Continguts de La Xarxa, Joan Foguet. En aquest sentit, Figueras va agrair l’ajuda de La Xarxa “per difondre la gran pluralitat esportiva que hi ha a Catalunya”.