La Revista Fosbury #32 aprofita la calma hivernal per pensar amb calma com funciona l’esport i quins són els grans canvis que està vivint en els darrers anys per entendre el recorregut que pot seguir en els propers lustres. Les pàgines centrals de la revista procuren plantejar alguns escenaris, obrir interrogants i obrir un espai, també, per a allò que ja està passant i que probablement no rep encara la nostra atenció de forma habitual.
L’esport del futur centra ‘L’Escombrada’
D’entrada fem l’exercici de pensar quin model de Jocs Olímpics hi haurà d’aquí a tres dècades i combinem la cita esportiva més clàssica amb una entrevista a una de les estrelles dels e-Sports, Sakke, que ens ajuda a entendre molt millor com funcionen els esports electrònics, cada cop més arrelats a casa nostra i arreu del món. Parlar de futur també és incloure la realitat virtual com un mecanisme que pot sacsejar les estructures esportives que coneixem i d’aprendre a estimar nous esports com les curses de drons, una disciplina espectacular.
La tecnologia, molt present en aquest número, també es fa present quan ens fixem en la prevenció de lesions i el programa Concussion. Però més enllà de la tecnologia també fem una mirada de gènere prou optimista cap al futur i reflexionem sobre el rol i els interessos dels aficionats amb un reportatge sobre les grades (mig buides o mig plenes?).
La història de Montse Alcoba, al ‘tercer temps’
El número 32 destina les pàgines finals del tercer temps a conèixer en profunditat una esportista tenaç i persistent com poques. L’aixecadora de pes paralímpica Montse Alcoba és l’entrevistada d’aquest número després de completar un 2018 brillant i mirar cap als Jocs Paralímpics de 2020 (i també de 2024) carregada d’ambició esportiva. Una història esportiva que combina amb la feina i amb la vida familiar i que encara amb un somriure permanent. Una persona, sens dubte, que val la pena conèixer de prop.
Amb col·laboradors de luxe com Mònica Usart o Antoni Bassas, les seccions de l’escalfament i de la zona mixta ens permeten fixar-nos en joves talents com la gimnasta de trampolí Marina Chavarria, en personatges històrics vinculats a l’esport com Pompeu Fabra o bé amb un debat candent i de plena actualitat sobre l’organització d’uns Jocs Olímpics d’hivern als Pirineus.