La Volta a Catalunya estrenarà una cursa virtual

1 minut de lectura
La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya ha presentat una proposta innovadora per viure la cursa d’una altra manera.

Els esports electrònics estan en auge i cada cop hi ha més clubs i competicions que miren d’encaixar el seu programa real amb el joc virtual. La Volta a Catalunya ha decidit fer un pas endavant en aquesta direcció amb una proposta innovadora i pionera en l’UCI World Tour que estrenarà una versió virtual de la cursa però que obligarà a esforçar-se de valent als aficionats que vulguin participar-hi.

L’empresa Bkool gestiona la primera versió virtual de la Volta i obre les portes a tothom que hi vulgui participar. No es tractarà de fer lliscar el dit per la pantalla, de moure el ratolí o d’activar el teclat. L’experiència virtual comptarà amb suor real dels participants atès que podran competir sempre i quan disposin d’un corró d’entrenament i completin des de casa el traçat de la Volta a Catalunya. Una modalitat virtual que neix amb ganes d’esdevenir una referència per als practicants de cicloturisme i seguidors del ciclisme d’elit. La cursa virtual recrearà el recorregut exacte de les set etapes de la 99a Volta Ciclista a Catalunya en una competició online que es disputarà del 6 al 21 de març i que comptarà amb diversos premis.

Dit d’una altra manera: per poder competir a la cursa virtual s’ha de disposar del material necessari per fer-ho a casa (més informació aquí) i estar en forma per fer front a la duresa i el desnivell de la cursa d’enguany. Amb estrelles com Chris Froome o Alejandro Valverde confirmades per l’edició d’enguany, un grup de gent viurà amb nervis la cursa des d’una altra perspectiva. Per a Rubèn Peris, el president de la Volta, la proposta és una manera de fer créixer la prova: “La Volta és competició, història i tradició, però amb acords com aquests demostra que també és modernitat i s’adapta als nous tmeps. Volem arribar a un públic més jove i practicant del ciclisme“.

Bkool oferirà un simulador d’una cursa ciclista real de màxim nivell i espera arribar a més gent, encara que la seva massa social ja compta amb desenes de milers d’usuaris. Els millors ciclistes d’aquest repte virtual tindran com a premi assistir a la jornada final de la Volta, l’etapa de Barcelona a Montjuïc, per sotmetre’s a un repte en un estand de Bkool a la  zona de meta. Els tres primers rebran com a premi un corró d’entrenament Bkool Smart Air.