Arriba ‘Totesport’, l’espai lúdic de l’esport femení per a infants i joves

3 minuts de lectura

Totesport transformarà les instal·lacions de l’Institut Nacional d’Educació Física del 2 al 5 de gener en un saló dedicat a l’esport femení català

Les vacances de Nadal d’enguany tindran, si és possible, un toc encara més esportiu i és que del 2 al 5 de gener a l’INEFC de Barcelona se celebrarà el saló Totesport. Un aparador del talent femení català amb la participació d’una trentena d’entitats i clubs referents al país que compten amb una dilatada trajectòria. Les noies i els nois que participin al saló podran practicar esports i disciplines en què les mentores i acompanyants de cada activitat seran dones. El públic tindrà l’oportunitat de jugar i descobrir-los al costat de referents catalanes. Els esports que podran trobar les joves i els joves a Totesport aniran des de l’handbol al bàsquet, passant pel futbol, l’atletisme, el corfbol, el rugbi o la gimnàstica, entre d’altres.

La Secretaria General de l’Activitat Física i l’Esport de la Generalitat de Catalunya impulsa aquesta innovadora activitat que planteja com a objectius donar a conèixer referents femenins en l’esport català, potenciar disciplines menys mediàtiques i gaudir de la part lúdica de les activitats esportives, amb una oferta que assegurarà dies divertits en aquestes vacances de Nadal.

Es tracta d’una nova activitat en l’impuls de país per fer visible la força de l’esport femení en la que ja es coneix com la legislatura de l’esport femení. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física i l’Esport, Anna Caula, explicava a la presentació de l’esdeveniment que “es tracta d’un projecte transformador que fa visible la força de l’esport femení. Agafem l’estela d’Entre totes, tot en què vam mobilitzar més de 4.000 persones a Tarragona el setembre passat i vam aconseguir generar una imatge molt potent que, fins llavors, no s’havia vist mai. Volem que la roda no pari de girar i, per aconseguir-ho, cal que establim la complicitat de totes i tots”. Anna Caula afegia que “el repte és generar noves referents i que l’esport femení sigui més valorat. Tot plegat ho fem des del Govern amb una mirada innovadora i transformadora perquè entenem l’esport com un dels pilars bàsics del nostre país. Volem que vingueu, jugueu i gaudiu”.

Anna Caula: “Agafem l’estela d’Entre totes, tot en què vam mobilitzar més de 4.000 persones i vam aconseguir generar una imatge que, fins llavors, no s’havia vist mai”

 

Els pavellons de l’interior de l’edifici acolliran una vintena d’activitats i disposaran d’un espai perquè el públic pugui conèixer les referents femenines de l’esport català. A l’exterior, hi haurà espai per a les activitats escolars, que es programaran al matí, mentre que a la tarda es faran activitats de promoció de diferents disciplines i sessions de tecnificació.

El certamen té confirmada la participació dels següents clubs referents a casa nostra en l’esport femení: Club Atlètic Manresa, FC Barcelona, Barça-CB Santfeliuenc, Uni Girona, Massi Tàctic, CGE Les Moreres, FC Levante Las Planas, EGIBA, BM Granollers, Handbol Sant Quirze, HC Rubí-Cent Patins, CE Barcelona Tsunamis, Club Rugby Sant Cugat, CTT Osona Vic Esportiu, CV Sant Cugat, CTT Ganxet de Reus, CTT Tramuntana Figueres, Reial Club Marítim Barcelona i CN Sabadell. També hi haurà representació de diverses federacions catalanes.

Les entrades es poden aconseguir de manera anticipada a la web entretotesjoc.cat i, en aquest cas, seran gratuïtes. El preu en taquilla és de 3€ per tiquet individual i 5€ en família. En el cas de fer-ho online, cal definir la data i la franja horària en què es voldrà assistir a l’espai lúdic. Totesport es durà a terme a l’Anella Olímpica de Montjuïc, a les instal·lacions de l’INEFC Barcelona del 2 al 5 de gener de 2023. Els dies 2, 3 i 4 de gener el certamen obrirà de 10 a 20 hores, mentre que el dia 5 ho farà en horari de matí, de 10 a 14 hores.

La informació del certamen es pot consultar a través de la pàgina web entretotesjoc.cat o bé als perfils de xarxes de l’esdeveniment a Instagram i Twitter @entretotesjoc.