Sergi Mingote aprofita les setmanes prèvies al seu retorn a l’Himàlaia per fer un munt de feina. Com a president d’Onat Foundation aquest dimecres ha sigut el protagonista de la presentació dels primers Premis Inclusius de l’Esport Català al costat del Secretari General de l’Esport i de l’Activitat Física Gerard Figueras. Aquesta proposta configurarà un nou programa de beques impulsat per la fundació que volen fomentar i donar suport a la pràctica de l’esport inclusiu per part de persones, associacions i empreses compromeses amb aquest àmbit esportiu.
Mingote ha deixat clar l’objectiu dels premis: “Han de servir per promocionar l’esport inclusiu com a element d’integració. Faran visible les capacitats diferents i mostren que l’esport és més que activitat física, que ens fa igual a tots“. A la pràctica els guardons es materialitzaran amb la concessió de beques destinades a finançar material, esdeveniments, reptes, projectes i instal·lacions esportives. Tot plegat, amb el rumb definit cap al creixement del nombre d’esportistes amb capacitats diferents i per fomentar el teixit social i empresarial que promou activitats solidàries i inclusives al voltant de l’esport. Una iniciativa que coneix de prop ja que Mingote ha impulsat diferents projectes en aquest terreny i ben aviat en durà un de nou amb un trekking a l’Everest amb un grup d’Apindep de nois amb discapacitat.
Candidatures obertes fins al setembre
Els projectes candidats als premis es poden presentar des d’avui i fins al 6 de setembre de 2019, seguint les instruccions establertes al web www.onatfoundation.eu, mentre que les beques s’entregaran el 3 de desembre de 2019 durant una Gala que coincidirà amb el Dia Internacional de les persones amb Discapacitat.
Els guanyadors es decidiran fruit del veredicte d’un jurat format per 8 persones: dos membres d’ONAT Foundation, dos de la Secretaria General de l’Esport, dos esportistes d’elit i dos representants d’associacions, organismes o empreses inclusives. La valoració del jurat tindrà en compte els criteris d’esforç, exemplaritat, implicació, benefici col·lectiu, integració social, igualtat de gènere i vida útil de la beca.
Al llarg de l’acte també ha intervingut el Secretari General de l’Esport Gerard Figueras, qui ha ressaltat que “les beques sorgides de la unió entre el món públic i privat il·lustren la feina de moltes entitats i faran feliços a molts esportistes amb discapacitat. Fer esport inclusiu de veritat és possible“. De la seva banda, Blanca Nualart, responsable en matèria de gènere i programes esportius transversals del Consell Català de l’Esport ha posat en valor les dones amb discapacitat que practiquen esport: “Pateixen una doble discriminació per raó de gènere i per la pròpia discapacitat. Cal reivindicar el paper de la dona en el món de l’esport adaptat“.