Elena Congost, Saül Craviotto, Mireia Belmonte i Ignasi Ávila, millors esportistes 2016

La Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) i el diari Sport organitzen un any més la Festa de l’Esport Català. La 20a edició d’aquest certamen ja ha fet públics els premiats després de la reunió del jurat duta a terme ahir a Barcelona. En un any marcat pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, els 4 guardonats compten amb èxits olímpics o paralímpics. Ha estat la gran cita esportiva d’enguany i tots els premis així ho posen de manifest.

cspxo2hwgaavrnb

Elena Congost i Ignasi Ávila han estat escollits millors esportistes paralímpics, una categoria de nova creació. L’atleta va aconseguir un triomf estratosfèric a la marató amb un registre de rècord a la classe T12. Congost, a més, va haver de córrer sense guia per una indisposició d’última hora. El cas d’Ignasi Ávila és diferent: també emmarcat en categoria de discapacitat visual, deu bona part del premi a la seva preparació física excel·lent, a la trajectòria impecable (prové de l’atletisme i va arribar a ser medallista en disciplines de velocitat) i a la vivència compartida amb el vilanoví Joan Font. Amb ell ha format un tàndem capaç de guanyar una plata a Rio, altres posicions d’honor i triomfs en campionats internacionals.

En categoria olímpica, els millors esportistes de 2016 han estat Mireia Belmonte i Saül Craviotto. És difícil rebatre’ls: els dos van aconseguir pujar al podi olímpic en dues ocasions. Els dos es van proclamar campions olímpics. I els dos compten amb una trajectòria d’èxit que serà molt complicat de replicar d’ara en endavant. Recolliran el premi pensant en el futur: la nedadora i el piragüista han anunciat que volen completar un nou cicle olímpic i tornar a lluitar pels podis a Tòquio 2020: paraules majors!

Cpi03fNWEAAfJyF

Els premis d’enguany ens remeten als de 2012, en plena ressaca olímpica, quan els dos premiats també van ser els esportistes catalans més brillants a Londres: Joel González i… Mireia Belmonte, és clar! Tots els premis (n’hi ha una pila anunciats, també hi ha alguna categoria absent a priori) s’entregaran el proper 20 de desembre al Museu Marítim de Barcelona.

Els darrers anys els premis als millors esportistes han estat els següents:

2015: Núria Picas i Gerard Piqué

2014: Laia Sanz i Marc Márquez

2013: Ona Carbonell i Marc Márquez

2012: Mireia Belmonte i Joel González

2011: Andrea Fuentes i Víctor Valdés

2010: Andrea Fuentes i Carles Puyol

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!